https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Wonderkind Charles zorgt voor onverwacht viergeslacht in Veurne

© Dewancker
© Dewancker
Redactie KW

Het was even schrikken voor Nico Dewancker (50) uit Veurne toen hij op 28 november plots een berichtje kreeg van zijn zoon Jari (20). “Hij stuurde ons dat hij papa zou worden, er volgde een echo en een paar uur later was er al een foto van Charles, onze eerste kleinzoon. Niemand wist dat Mégane zwanger was”, lacht Nico die bijzonder fier is uiteraard. Pas recent kon het viergeslacht Dewancker samenkomen en dat leverde dit beeld op.

Charles is de vierde generatie Dewancker op rij. Op de foto zie je André (83) uit Wijtschate, Nico, Jari en de kleine Charles die op 28 november vorig jaar werd geboren. Een lieflijke foto waarachter een merkwaardig verhaal schuilt. “Jari en Mégane zijn al langer een koppel maar dat ze zwanger was, dat wist niemand. Zelfs Jari en Mégane niet”, doet Nico het verhaal.

“Op 28 november kreeg Mégane plots buikpijn. Die werd zo hevig dat we haar naar de spoedafdeling van het AZ West in Veurne brachten. Het duurde even voor de oorzaak duidelijk werd maar een echografie bracht de kleine Charles in beeld. Nog niet bekomen van de shock was de kleine spruit daar al, vijf uur na die eerste echo. Mégane was geen kilo verdikt en kreeg gewoon haar maandstonden door. Een echt wonderkind is onze Charles.”

‘Pappie’

Voor de titel ‘opa’ voelt Nico zich nog wat te jong. “Ik laat me ‘pappie’ noemen”, lacht de Veurnaar die trots is op zijn eerste kleinzoon en het eerste viergeslacht in de familie Dewancker. “De geboorte ligt ondertussen een paar maanden achter ons maar we konden pas nu met de vier generaties samenkomen. We hebben gewacht tot André gevaccineerd was.”

“Deze foto zal een bijzondere plaats krijgen in ons huis. Jari en Mégane zijn ondertussen helemaal bekomen. Haar ouders en wij staan klaar om hen te helpen waar nodig. Mégane zit namelijk nog in haar laatste jaar hotelmanagement in Vives Brugge.” (GUS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.