Wolkbreuk zet straten blank in centrum van Torhout

Bij kinderdagverblijf De Kindertrein liep de kelder onder. © TL
Redactie KW

Een fiks onweer heeft voor wateroverlast gezorgd in Torhout. Om 12.30 uur gingen de hemelsluizen open en zorgde een wolkbreuk voor heel wat water op korte tijd.

In een half uur tijd viel er meer dan 30 liter neerslag, dat is meer water dan de voorbije twee maanden samen. Het leidde onvermijdelijk tot wateroverlast. De brandweer kreeg al verschillende oproepen binnen en gaat overal ter plaatse.

Verschillende straten in het centrum zoals de Bassinstraat en de Lichterveldestraat staan blank. Maar ook enkele grote straten zoals de Vredelaan langs de Torhoutse ring kwamen blank te staan. En de spoorwegtunnels liepen zoals in het verleden helemaal onder. Het water staat er in het midden 80 centimeter hoog.

In een mum van tijd stonden heel wat straten blank.
In een mum van tijd stonden heel wat straten blank.© TL

Zowat alle autobestuurders maken rechtsomkeer bij het zien van de watermassa, maar enkelen wagen het er toch op. In de Boeiaardstraat is bij verschillende mensen water binnen gelopen in de huizen. De brandweer kreeg meer dan twintig oproepen. Verschillende straten in Torhout zijn afgesloten.

Ook de kelder van kinderdagverblijf De Kindertrein liep onder. Op een bepaald moment stond dat een halve meter hoog. “Het steeg in geen tijd”, zegt zaakvoerster Sharon Deroo. “Toen het stopte met regenen, zijn we met volle moed beginnen opruimen.” De kinderen lagen op dat moment gelukkig te slapen, dus een deel van het personeel kon helpen kuisen. Het speelgoed werd naar buiten gedragen en met trekkers en een dompelpomp probeerden ze het meeste water buiten te krijgen.

(JH/TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier