Wolf, leeuw, flamingo en panda figureren in logo’s BKO Oudenburg

Burgemeester Anthony Dumarey en schepenen Stijn Jonckheere, Romina Vanhooren en Gino Dumon stellen de nieuwe logo's van de buitenschoolse kinderopvang voor. (foto LIN) © Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

De decentralisatie van de BKO is al een tijdje een feit. Zowel de kinderen en de ouders als de begeleiders van de opvang en de directies en leerkrachten van de scholen zijn al goed gewoon aan de nieuwe manier van werken. “De decentralisatie van de kinderopvang in Oudenburg stond op onze planning maar door corona kwam dit proces veel sneller op gang. Sinds maart vorig jaar werkt de kinderopvang op verschillende locaties in de stad”, zegt schepen van Jeugd en Gezin Romina Vanhooren.

Een nieuwe werking vraagt logischerwijs ook een nieuwe naam. Sinds juni gaat BKO De Kikker verder onder de naam Zoo BKO. “Deze nieuwe naam gaf ons ook de kans om elke locatie apart een naam te geven. Daarvoor hebben we de hulp van de kinderen ingeschakeld. Iedereen mocht zijn voorkeur van een dierennaampje indienen. De diertjes die het populairst waren, werden de namen van de verschillende locaties”, legt Romina Vanhooren uit.

De vijf locaties hebben nu dus een eigen dier: de grote wolf (Aernoudstraat) en de kleine wolf (VBS H. Familie Oudenburg), de leeuw (VBS H. Familie Ettelgem), de flamingo (VBS De Tandem Westkerke) en de panda (Arnoldusschool). “De laatste stap bij al deze veranderingen was het ontwerpen van een nieuw logo. In samenwerking met grafisch ontwerper Marlies Demey kwamen we tot een mooi resultaat.”

Tevredenheid

“Wij achten de tijd rijp om een tevredenheidsenquête uit te voeren onder de ouders of verantwoordelijken van alle kinderen die gebruik maken van de stedelijke buitenschoolse kinderopvang Zoo BKO. De vragen van deze enquête werden gegroepeerd rond de belangrijkste aspecten van de kinderopvang, zoals informatie en communicatie, begeleiding, werking… en werden zo concreet mogelijk gemaakt, zodat we er gemakkelijk mee aan de slag kunnen om de werking te optimaliseren en op de wensen van de ouders en hun kinderen af te stemmen”, meldt Romina Vanhooren nog.

De enquêtes zullen door de kinderbegeleiders op elke locatie worden aangeboden. Het tevredenheidsonderzoek is anoniem. Het ingevulde exemplaar kan op elke locatie in een afgesloten doos gedeponeerd worden. “Voor de inzet van de ouders doen we ook graag iets terug. Elk kind van wie de ouder(s) of verantwoordelijke een bevraging invulde, mag een kleine beloning kiezen. Alle deelnemers maken bovendien kans op een mooie hoofdprijs”, besluit de schepen van Jeugd. (LIN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.