Lana Glorieux en Brian Bruwier uit Bissegem mochten afgelopen nacht om 1.05 uur hun zoontje Wolf voor het eerst in hun armen sluiten. De kleine Wolf woog bij zijn geboorte in het AZ Groeninge 3,300 kg en was 51 cm groot. "Eigenlijk was de bevalling pas voorzien voor 29 december", vertellen de gelukkige ouders. "Maar dinsdagavond om 17 uur moesten we toch al naar het ziekenhuis."

Nochtans hadden Lana en Brian van alles gepland voor kerstavond. "Alles was geregeld om Kerstmis te vieren bij mijn grootmoeder", zegt Lana. "Het draaide dus net iets anders uit. We hebben de familie vannacht nog gebeld om te vertellen dat Wolf geboren was. De meesten lagen al in bed, maar van slapen was nog niet echt veel in huis gekomen. Iedereen wist dat we nog zouden bellen met het goede nieuws!"

Inaya Seynaeve is het vierde kindje van Bram en Laila. © EDB

Exact een uur later, om 2.05 uur op 25 december kwam Inaya Seynaeve ter wereld. Haar geboorte was al voorzien op 19 december, maar ze liet even op zich wachten. Haar ouders, Bram Seynaeve en Laila Reffaki, hadden niet echt veel gepland, en zouden vooral Nieuwjaar vieren. Om 19 uur dinsdagavond begon de bevalling, om 2.05 uur werd Inaya geboren. Zij is het tweede kerstekindje in het Kortrijkse ziekenhuis.

Inaya weegt 3,140 kg en is 48,5 cm groot. Samen met haar grote broers Hamza (14 jaar), Chahid (13 jaar) en het 19 maanden oude zusje Tamina zal ze opgroeien in de Stasegemsestraat in Kortrijk.

In de namiddag werden nog twee kindjes geboren in Kortrijk. Om 13.15 uur werd Rylan Alomran (49 cm ; 3,120 kg) geboren. Hij is het zoontje van Saif Alomran en Flora Khalaf. Ook oma en zusje Ransa zijn op de foto te zien. Rylan zal opgroeien in de Toekomststraat in Kortrijk.

Nog geen uur later, om 13.52 uur liet Adam Aitbazine (52 cm ; 3,250 kg) zijn eerste kreetjes horen in de kraamafdeling van AZ Groeninge. Hij is het eerste zoontje van Ismael Aitbazine en Fatima Khabbach. Zijn wiegje staat in de Jan Palfijnstraat in Kortrijk.

Het was een dus een drukke dag op het verloskwartier van AZ Groeninge. Met vijf bevallingen in de vroege ochtend en kort na de middag waren er nog twee mama's op het verloskwartier.

(EDB - foto EDB)

Lana Glorieux en Brian Bruwier uit Bissegem mochten afgelopen nacht om 1.05 uur hun zoontje Wolf voor het eerst in hun armen sluiten. De kleine Wolf woog bij zijn geboorte in het AZ Groeninge 3,300 kg en was 51 cm groot. "Eigenlijk was de bevalling pas voorzien voor 29 december", vertellen de gelukkige ouders. "Maar dinsdagavond om 17 uur moesten we toch al naar het ziekenhuis." Nochtans hadden Lana en Brian van alles gepland voor kerstavond. "Alles was geregeld om Kerstmis te vieren bij mijn grootmoeder", zegt Lana. "Het draaide dus net iets anders uit. We hebben de familie vannacht nog gebeld om te vertellen dat Wolf geboren was. De meesten lagen al in bed, maar van slapen was nog niet echt veel in huis gekomen. Iedereen wist dat we nog zouden bellen met het goede nieuws!" Exact een uur later, om 2.05 uur op 25 december kwam Inaya Seynaeve ter wereld. Haar geboorte was al voorzien op 19 december, maar ze liet even op zich wachten. Haar ouders, Bram Seynaeve en Laila Reffaki, hadden niet echt veel gepland, en zouden vooral Nieuwjaar vieren. Om 19 uur dinsdagavond begon de bevalling, om 2.05 uur werd Inaya geboren. Zij is het tweede kerstekindje in het Kortrijkse ziekenhuis.Inaya weegt 3,140 kg en is 48,5 cm groot. Samen met haar grote broers Hamza (14 jaar), Chahid (13 jaar) en het 19 maanden oude zusje Tamina zal ze opgroeien in de Stasegemsestraat in Kortrijk. In de namiddag werden nog twee kindjes geboren in Kortrijk. Om 13.15 uur werd Rylan Alomran (49 cm ; 3,120 kg) geboren. Hij is het zoontje van Saif Alomran en Flora Khalaf. Ook oma en zusje Ransa zijn op de foto te zien. Rylan zal opgroeien in de Toekomststraat in Kortrijk.Nog geen uur later, om 13.52 uur liet Adam Aitbazine (52 cm ; 3,250 kg) zijn eerste kreetjes horen in de kraamafdeling van AZ Groeninge. Hij is het eerste zoontje van Ismael Aitbazine en Fatima Khabbach. Zijn wiegje staat in de Jan Palfijnstraat in Kortrijk.Het was een dus een drukke dag op het verloskwartier van AZ Groeninge. Met vijf bevallingen in de vroege ochtend en kort na de middag waren er nog twee mama's op het verloskwartier.(EDB - foto EDB)