Woeste zee dwingt Matthieu Bonne tot opgave

© ON
Redactie KW

Door hoge golven en een wind van 7 beaufort moest Matthieu Bonne zijn poging om de Belgische kustlijn af te zwemmen vrijdagochtend omstreeks 1 uur staken. Een uur later kwam de volgboot binnen in de haven van Nieuwpoort. “Heel jammer, maar de veiligheid van zwemmer en crew primeert”, zo klinkt het.

De Bredenaar was nochtans vol goede moed de nacht ingegaan. Hij lag immers perfect op schema. Toen hij omstreeks 18 uur langs zijn thuisgemeente zwom, werd hij door velen luidskeels aangemoedigd. Tot Oostende liep alles goed, maar ter hoogte van de kust van Mariakerke en Raversijde werd hij geconfronteerd met het gevreesde tegentij.

Urenlang geraakte hij amper nog vooruit en bovendien werd de zee steeds wilder. Even na 1 uur ‘s nachts postte zijn team dit bericht:

“Niet de makkelijkste maar de enige juiste beslissing. Kustpoging gestaakt nadat de wind aanwakkerde tot 7 beaufort. Veiligheid van zwemmer en crew primeert. Uiteraard een grote ontgoocheling voor Matthieu die zich nog heel goed voelde. Respect Matthieu Bonne! Bedankt iedereen voor de talloze aanmoedigingen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier