Woensdagmarkt in Langemark is terug, met coronavoorschriften

Schepen van Middenstand en Lokale Economie Peter Vantomme, marktverantwoordelijke Danny Priem en burgemeester Lieven Vanbelleghem op het marktplein. © RB
Redactie KW

Op woensdagvoormiddag 20 mei posteert de wekelijkse woensdagmarkt weer op het Langemarkse marktplein. Dat zal wel in een andere opstelling gebeuren, met respect voor de richtlijnen.

De coronavrije markt hield marktverantwoordelijke Danny Priem al enkele nachten wakker. Donderdagavond tekenden Danny Priem, burgemeester Lieven Vanbelleghem en schepen van Middenstand en Lokale Economie Peter Vantomme present om de situatie ter plaatse te bekijken en de nodige acties te bespreken. Zowel de burgemeester als de schepen zegden toe om met hun technische dienst een helpende hand te reiken.

“Kleine nachtmerrie”

“Ik beleefde al een paar slapeloze nachten en heb zitten tekenen en gommen tegelijk om aan de wettelijke richtlijnen te voldoen. Ingang, uitgang, looprichting, maximum toegelaten personen tegelijk. Afstand tussen de kramen. Ja, je moet met van alles en nog wat rekening houden. Een bijkomend probleem voor mij is de afstand die mensen moeten afleggen die minder goed te been zijn. Ik zoek naar een oplossing daarvoor. De nodige ruimte verzekeren voor 50 toegelaten standhouders is geen probleem, maar die kleine extraatjes wel. We moeten zelfs het aantal binnenkomende en vertrekkende bezoekers tellen volgens de huidige richtlijnen. En de nodige signalisatie voorzien, met linten afspannen of met nadar afzetten. Ja, het is een kleine nachtmerrie“, zucht marktorganisator Danny Priem.

Gelukkig kan ik voor al deze problemen terugvallen op de hulp van het gemeentebestuur

“Anderzijds is het begrijpelijk. We moeten uiterst voorzichtig en vooral verstandig werken en iedereen moet zijn of haar verstand gebruiken en verantwoordelijkheid nemen. Gelukkig kan ik voor al deze problemen terugvallen op de hulp van het gemeentebestuur en in het bijzonder van burgemeester Lieven Vanbelleghem en de schepen van middenstand en lokale economie Peter Vantomme. Zij stellen alles in het werk om mij te helpen. Samen met de gemeentelijke technische dienst werd nu een voorlopig plan uitgewerkt dat rekening houdt met alle puntjes en komma’s van de richtlijnen. Nu maar duimen dat ook de marktkramers en de bevolking terug de weg vinden naar onze wekelijkse woensdagmarkt” besluit Danny. (RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier