De baby, toen twaalf weken oud, werd door de vader binnen gebracht met de melding dat hij uit de zetel was gevallen. Maar de aard van de verwondingen stemde volgens de dokters niet overeen met die beweringen. Het kindje had meerdere schedelbreuken en ernstige letsels in het gezicht. Ook de hersenen waren beschadigd. De vader is intussen aangehouden op verdenking van moord.

Van gemeentehuis naar spaarbekken

Het overlijden van de kleine Matheo greep heel wat mensen en jonge ouders aan. Ook Melissa Debusschere uit Kortemark en Kim Vandamme uit Lichtervelde konden niet onbewogen blijven toen ze het nieuws vernamen en hebben nu besloten om een stille optocht te organiseren. Aanvankelijk wilden ze in die Veurne houden, maar de moeder van Matheo verkoos het in Kortemark te doen. De herdenkingstocht start woensdag aanstaande om 17 uur aan de parking van het gemeentehuis van Kortemark in de Stationsstraat en trekt van daar over het voetpad naar het spaarbekken met vijvers achter het stationsdomein. In die groene omgeving zal er een ingetogen moment zijn, opgeluisterd door een sereen stukje muziek en een minuut stilte, waarna alle aanwezigen ballonnen zullen oplaten.

"We verwachten geen massale volkstoeloop, maar het zou mooi zijn als er toch mensen hun goed hart zouden willen tonen en zo de moeder van Matheo een hart onder de riem steken", duimt Melissa Debusschere. Kim is een goeie vriendin van de mama van Matheo en wilde graag iets kunnen doen. Ikzelf ken de dame in kwestie niet persoonlijk, maar het verhaal heeft me erg aangegrepen. Het deed me verschikkelijk veel pijn dat de kleine Matheo zijn leven zo vroeg werd afgenomen."

(FJA)

De baby, toen twaalf weken oud, werd door de vader binnen gebracht met de melding dat hij uit de zetel was gevallen. Maar de aard van de verwondingen stemde volgens de dokters niet overeen met die beweringen. Het kindje had meerdere schedelbreuken en ernstige letsels in het gezicht. Ook de hersenen waren beschadigd. De vader is intussen aangehouden op verdenking van moord.Van gemeentehuis naar spaarbekkenHet overlijden van de kleine Matheo greep heel wat mensen en jonge ouders aan. Ook Melissa Debusschere uit Kortemark en Kim Vandamme uit Lichtervelde konden niet onbewogen blijven toen ze het nieuws vernamen en hebben nu besloten om een stille optocht te organiseren. Aanvankelijk wilden ze in die Veurne houden, maar de moeder van Matheo verkoos het in Kortemark te doen. De herdenkingstocht start woensdag aanstaande om 17 uur aan de parking van het gemeentehuis van Kortemark in de Stationsstraat en trekt van daar over het voetpad naar het spaarbekken met vijvers achter het stationsdomein. In die groene omgeving zal er een ingetogen moment zijn, opgeluisterd door een sereen stukje muziek en een minuut stilte, waarna alle aanwezigen ballonnen zullen oplaten."We verwachten geen massale volkstoeloop, maar het zou mooi zijn als er toch mensen hun goed hart zouden willen tonen en zo de moeder van Matheo een hart onder de riem steken", duimt Melissa Debusschere. Kim is een goeie vriendin van de mama van Matheo en wilde graag iets kunnen doen. Ikzelf ken de dame in kwestie niet persoonlijk, maar het verhaal heeft me erg aangegrepen. Het deed me verschikkelijk veel pijn dat de kleine Matheo zijn leven zo vroeg werd afgenomen."(FJA)