Woensdag start men met vaccinatie van 85-plussers

Severine kreeg in februari als eerste een prik in vaccinatiecentrum van Menen. Vanaf woensdag komen nu ook de 85-plussers aan bod.© (Foto WO)
Severine kreeg in februari als eerste een prik in vaccinatiecentrum van Menen. Vanaf woensdag komen nu ook de 85-plussers aan bod.© (Foto WO)
Redactie KW

Op het einde van deze week moeten zowat alle zorgverleners uit Menen en Wervik hun eerste vaccin gekregen hebben. Vanaf woensdag 17 maart start men in het Park Ter Walle met de vaccinatie van de 85-plussers.

Men doet daarvoor een warme oproep aan hun mantelzorgers, familie of vrienden om hen te ondersteunen bij het bevestigen van hun afspraak en het regelen van vervoer. Het callcenter van het vaccinatiecentrum staat klaar voor wie extra hulp nodig heeft. Als begeleider mag je mee naar binnen om het parcours te doorlopen. Heb je vragen of hulp nodig bij het bevestigen van de afspraak, dan kan je steeds terecht bij de medewerkers van het vaccinatiecentrum op het nummer 056 284 888.

Iedereen die uitgenodigd wordt, krijgt een brief in de bus. Op die brief staat een link en een code om de afspraak te bevestigen. De uitnodiging is ook beschikbaar via My eBox. Je krijgt een verwittiging per mail, op voorwaarde dat je jouw account eerst activeert. Dat kan door te surfen naar https://myebox.be/nl en in te loggen met je eID. Heb je geen eigen netwerk en heb je zelf geen vervoer? Dan kan je ná ontvangst van je vaccinatie-uitnodiging een beroep doen op het callcenter vaccinatiecentrum op 056 284 888.

Aanleggen reservelijst

Om zeker te zijn dat geen enkel vaccin verloren gaat, leggen we een reservelijst aan. Behoor je tot de doelgroep 65+ en ben je beschikbaar op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag om op korte tijd naar het vaccinatiecentrum te komen? Geef dan jouw contactgegevens door via www.menen.be/reservelijstvaccinatie . Na inschrijving ontvang je via mail een bevestiging dat je op de reservelijst staat. Inschrijven op deze reservelijst is geen garantie dat je op korte termijn een prikje zal krijgen. Enkel wanneer iemand uit de doelgroep 85+ zou afhaken wordt bekeken wie van de reservelijst in aanmerking kan komen om dit vrijgekomen vaccin te krijgen. (WO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.