WK-voetbalgekte slaat toe in basisschool De Kiem in Ruiselede

De organisatoren zullen voor heel wat sfeer zorgen. © Foto RV
Redactie KW

Het EK van 2016 werd in Ruiselede nog op grote schermen gevierd in onder meer De Pallieter en De Plaetse, de twee ter ziele gegane dorpscafés in het centrum. Straks brengt het oudercomité van basisschool De Kiem het vierjaarlijkse voetbalfeest op een groot scherm van 10 vierkante meter in de feestzaal. Er is capaciteit voor 400 bezoekers.

Na de play-offs in de Belgische competitie zal de feeststemming hevig losbarsten in Ruiselede, want de Rode Duivels zijn weer hot. “Het was onze directeur die meteen laaiend enthousiast was”, licht voorzitter Gilles Verstraete toe. “We toveren de feestzaal om in een tricolore arena. Alle projecten van onze vereniging zijn het werk van specifieke werkgroepen. De WK-werkgroep bestaat uit Mario Vannieuwenhuyze, Pascal Hooghewijs, Lieven Rutsaert, Wouter Sonck, David Steenbeke en ikzelf. Zeker is dat al onze 25 leden tijdens die drie vertoningen werk genoeg zullen hebben. Drankverkoop, al wat eetbaar is, een springkasteel, de algemene omkadering, kortom een manifestatie die in alle geledingen perfect moet verlopen. We willen een vriendschappelijk en sociaal gericht feestgebeuren brengen. De kinderen zijn nagenoeg allemaal voetbalminded, met 330 leerlingen in deze school.”

Goede doel

Het evenement is voor iedereen gratis toegankelijk. “Het heeft ons enorm warmhartig bekoord dat meteen een ruim aantal sponsors ons project materieel en logistiek-financieel steunen. Het was van bij de planning ons opzet om met een blanco kasboek te starten. De infrastructuur is hun aandeel, wij kunnen het eet- en drankverbruik commercialiseren voor ons goede doel, de werking van het oudercomité.”

De drie matchen van de voorronde vinden plaats in juni. “Scoren de Belgen beter en gaan ze gezwind door, dan zijn die matchen ‘in principe’ niet meer ons project omdat het dan al juli is. Alhoewel, we koesteren het mantra ‘Zeg nooit nooit!’.”

Op het schoolfeest

Gilles is zelf al lang voetbalfan. “Mijn realistische pronostiek is een schuchtere droom dat ze de halve finale halen. Dat zou al een verduiveld spetterend resultaat zijn. De tweede match is slechts part of the game, want op zaterdag 23 juni vieren we ook ons jaarlijks schoolfeest. Eerst de match van 14 uur en daarna – met drie springkastelen en een optreden van ‘Kids on het dancefloor’ en zoveel meer attractiefs – het grote feest tot ‘s avonds laat”, besluit Gilles Verstraete.

De drie matchen van de Rode Duivels zijn op maandag 18 juni om 17 uur, op zaterdag 23 juni om 14 uur en op donderdag 28 juni om 20 uur. (RV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier