Wit-Gele Kruis Roeselare steunt vzw Kloen

Redactie KW

Wit-Gele Kruis Roeselare overhandigde een cheque van 1.000 euro aan vzw Kloen. De vereniging werd in 2004 opgericht door Geert Deraeve uit Roeselare om het werk van de vzw Ziekenhuisclowns in de kijker te plaatsen en fondsen te verzamelen om hun niet-gesubsidieerde werking verder mogelijk te blijven maken.

“De bestuurders van onze 12 West-Vlaamse afdelingen van het Wit-Gele Kruis hebben een deel van hun vergoeding afgestaan en wij hebben nog iets bijgelegd om vandaag een cheque van 1000 euro te kunnen overhandigen aan Kloen vzw”, vertelt Tony Debels, afdelingsverantwoordelijke van Wit-Gele Kruis Roeselare.

“Onze thuisverpleegster Catharina Margodt is samen met haar man Christ Soenen vrijwilligster bij Kloen en dat was een extra reden om dat bedrag aan de vzw Kloen te schenken.

Beide waren als Kloen-clown aangekleed en geschminkt op de cheque-overhandiging aanwezig. Geert Deraeve, onvermoeibare bezieler van Kloen was blij met de financiële steun. “We zullen het geschonken bedrag goed kunnen gebruiken, door die vervelende coronacrisis zijn immers veel benefiet activiteiten weggevallen, onder andere de landelijke georganiseerde ‘Warmste Week’ waardoor we een belangrijke financiële injectie missen. We zijn dankbaar voor elke euro, die we op de meest optimale manier in onze vele projecten zullen investeren.” (AD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.