Wit-Gele Kruis danst samen de Jerusalema in het Sterrebos

Een 80-tal verpleegkundigen danste mee. © SB
Redactie KW

Vandaag om 13 uur dansten een 80-tal verpleegkundigen van het Wit-Gele Kruis de swingende Jerusalema in het Sterrebos. Dit gospellied uit Zuid-Afrika ging dankzij een dansje razendsnel viraal op sociale media. Het lied is goed op weg om dé zomerhit van 2020 te worden.

“Deze dans-challenge in het mooie kader van het Sterrebos, met Wit-Gele-Kruis verpleegkundigen en medewerkers uit de streek, is bedoeld om de samenhorigheid en het teamgevoel in deze barre coronatijden aan te scherpen”, zegt Silke Vansteenkiste, administratief medewerkster en initiatiefneemster. “We hebben op de parking op onze Roeselaarse vestiging duchtig geoefend. Het dansen van de Jerusalema werd met een drone gefilmd. Het resultaat zal op sociale media en onze website geplaatst en verspreid worden.”

Tony Debels, afdelingsverantwoordelijke voor de regio Roeselare, is opgetogen over dit sportief dansinitiatief. “Het is een ideale manier om elkaar te steunen, wat stoom af te laten en de banden onder de collega’s aan te halen.”

Ruim 1.700 patiënten

Rond 14 uur zat het dansinitiatief erop. Immers vanaf 14.30 uur starten de namiddag verpleegdiensten opnieuw. “Dat is nodig want we bezoeken en verzorgen in deze regio met een 150-tal verpleegsters en verplegers dagelijks tussen 1.700 en 1.800 patiënten. Dat vergt van al onze medewerkers een gedreven en enthousiaste inzet”, besluit Tony Debels dankbaar. (AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier