Winterse Tentoonstelling van Ettelgem opent met modeshow in de kerk

In de kerk showden de dames, kinderen en heren de eigen creaties die vooral tijdens de naailessen in Ettelgem gemaakt werden. © foto LIN
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

De organisatie van vzw Werkgroep Kern Ettelgem is aan zijn tiende editie toe. Na de officiële opening door schepen Ulrike Vanhessche steeg de zenuwachtigheid achter de schermen, want voor de eerste keer werd aan de tentoonstelling een modeshow gekoppeld.

De catwalk staat ook nog zondag 16 februari opgesteld in het midden van de kerk. Op deze speciale locatie showden de dames, kinderen en heren de eigen creaties die vooral tijdens de naailessen in Ettelgem gemaakt werden.

De modeshow kreeg als naam Passion for Fashion, want dat is wat hier duidelijk naar voor komt: de creatievelingen zijn gepassioneerd in wat zij doen. De zijkanten van de kerk zijn dan weer ingenomen door hobbykunstenaars. Nog meer kunstwerken zijn tot zondagavond te bewonderen in het dorpshuis, de vrije basisschool en de Sint-Eligiuszaal.

Te weinig ruimte

De Winterse Tentoonstelling ging in 2011 klein van start met enkele exposanten. Intussen barst het evenement uit zijn voegen met dit jaar 40 deelnemers.”Er waren zelfs nog meerdere kandidaten, maar we hebben er jammer genoeg niet de ruimte voor“, vertelt Arlette Ingelbrecht, een van de initiatiefnemers van het eerste uur.

Passion for Fashion, die niet alleen hedendaagse moderne kledij toont, maar ook zelfs tot de Romeinen terug gaat in de tijd, is nog een tweede keer te bewonderen op zondag 16 februari om 14.30 uur in de Sint-Eligiuskerk van Ettelgem.

(LIN/ foto LIN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.