Winterpret in Oostkamp

Redactie KW

Vrijdagavond werd het winterdorp officieel geopend. Je vindt er een ijspiste, een buitenterras en een gezellige winterbar.

Drie horeca-eigenaars op de Valkaart namen het initiatief voor het winterdorp: Jean-Paul Devooght van de cafetaria, Christof Vanderspurt van het Bloemhuisje en Bart Dupont van TC Orscamp-Traiteur Comidas. Het winterdorp is een bekroning voor de vele maanden van voorbereiding.

Burgemeester de Keyser mee op het ijs

“Centraal staat het schaatsplezier op de schaatspiste, met kunstijs”, weet Jean-Paul Devoogt te vertellen. “Dat is het enige synthetische ijs dat een realistische kopie is van het kunstijs waarop men professioneel ijsschaatst. Deze soort is bijna volledig gelijk aan echt ijs. Het voordeel is dat dit ijs geen kwaliteit verliest na één uur schaatsen. Bovendien kozen we voor deze soort omwille van milieutechnische redenen. We hebben geen energie nodig voor de productie van het ijs. Er zullen dus geen generatoren staan die lawaai maken.”

Tijdens de openingsreceptie op vrijdag 20 december was er een demowedstrijd van het ijshockeyteam. Een jonge schaatster gaf een voorstelling op de schaatsbaan, waarbij ze burgemeester Jan de Keyser eventjes mee op sleeptouw nam.

Optreden van Jettie Pallettie

In de winterbar zijn er de komende dagen heel wat nevenactiviteiten gepland. Op zondag 22 december is er een kindernamidag, op kerstdag komt de kerstman langs en op tweede kerstdag is er een curlingtornooi. Ook staat er een winterbarbecue op het programma.

Op de agenda staan optredens van Frank Valentino, De Toâpe Geraapte, de akoestische coverband Mouvy, DJ Rasja, DJ Gum, DJ BPM, DJ STefaan, DJ Charly, DJ Scampi, discobar Nillies, Filip Bollaert, Wouter Berlaen, Ben Crabbé en Jettie Pallettie. Het nieuwe jaar wordt ingezet met een nieuwjaarsdrink. In het nieuwe jaar kan je enkele keren gaan disco skaten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier