Winterbar Wünderbar brengt après-ski naar Tielt: “Chalet vol ambiance”

Arthur Corbanie en Mathijs Vanbruaene op het veld in de Zegerstraat, waar hun winterbar komt. © Wouter Meeus foto WME
Redactie KW

Overwinteren in Tielt zal dit jaar net iets leuker worden, want op industriepark Noord verschijnt vanaf half november een gezellige pop-up chalet. De jonge ondernemers Arthur Corbanie en Mathijs Vanbruaene bundelden de krachten en als Eventador zetten ze hun schouders onder een gezellige winterbar, die de welluidende naam Wünderbar meekrijgt. “We gaan voor een concept van donderdag tot zondag, met plaats voor optredens, gezelligheid, familiemomenten én après-ski.”

Mathijs Vanbruaene (28) en Arthur Corbanie (22) leerden elkaar kennen in de eventsector. “Ik verzorg al een tiental jaar licht en geluid op evenementen, fuiven en festivals”, vertelt Mathijs. “Zo ontmoette ik Arthur, die regelmatig optreedt als dj. We zagen elkaar veel en raakten aan de praat.”

“Bleek dat het toch wel goed klikt tussen ons”, vult Arthur aan. “Zo groeide het idee om samen iets te gaan doen. Eerst dachten we aan een zomerbar, maar corona stak daar een stokje voor. We wilden wat zekerheid rond de maatregelen, dus schoven we ons idee op. Intussen zijn we in volle voorbereiding van een winterbar.”

De jonge ondernemers hebben absoluut nog geen spijt van hun keuze. “We zijn allebei fan van de Moosebar, wat we een heel tof concept vinden”, legt Mathijs uit. “Het is iets anders dan de zomerbar met de traditionele palmboom en cocktails.”

Tentchalet

Arthur en Mathijs werkten een concept uit dat telkens over vier dagen loopt. “We starten op donderdag met een rustige en gezellige avond. Dat kan een comedy- of thema-avond worden. Op vrijdag en zaterdag starten we dan met afterworkparty’s waarbij we ook dj’s en zangers willen uitnodigen. Die avonden mikken we echt op de après-skisfeer van een winterbar. Op zondag staan de gezinnen dan weer centraal en nodigen we foodtrucks uit, met bijvoorbeeld lekkere tapas of dessertjes.”

“Het moet voelen alsof je op een berg in Oostenrijk zit”

De vrienden zijn alvast overtuigd van hun concept. “We willen deze winter absoluut extra sfeer in Tielt blazen. We steken dan ook veel tijd in onze setting. De winterbar, die we Wünderbar doopten, wordt een tentchalet en zal er echt uitzien als een gezellige houten chalet en dat in twee verdiepingen. De lounge en onze vierkante bar bevinden zich beneden, het podium een verdieping hoger. De artiesten zullen dus als het ware over de hoofden van het publiek lopen. Ook de inkleding willen we tot in de puntjes verzorgen en de bediening gebeurt in lederhosen en dirndls”, geeft Arthur mee. “Het moet voelen alsof je op een berg in Oostenrijk zit”, vult Mathijs aan. “Vol ambiance dus en met de nodige chocomelk, shotjes, jenevers, cocktails in een winters jasje én natuurlijk de halve liters.”

Bart Kaëll

Voor de locatie kan het duo rekenen op het braakliggend terrein van Billiet-Vanlaere NV in de Zegerstraat op industriepark Noord. “Het gaat om het grasveld van het bedrijf Cosy & Trendy, met wie we ook fijn samenwerken voor deze organisatie”, vertelt Arthur. “Onze Wünderbar opent de deuren op vrijdag 12 november met een optreden van Charmezanger Jens Deltour. Op zaterdag komt Louis Flion langs. De week nadien staan er optredens van Jettie Pallettie en Wim Soutaer geboekt en op 11 december mogen we niemand minder dan Bart Kaëll verwelkomen!”

De tent zal plaats bieden aan zo’n 450 mensen, van wie er 200 kunnen zitten. “De meeste dagen zal de toegang gewoon gratis zijn, voor sommige evenementen moeten dan weer tickets gekocht worden. We hebben in elk geval nog veel plannen. De tent blijft staan tot 30 januari. Het kriebelt nu al voor een vervolg en we wachten de lancering van onze Wünderbar vol ongeduld af. Het is een organisatorische puzzel, maar we hebben er ongelooflijk veel zin in.” (LDW)

Meer info: wunderbartielt.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier