Winter in Oostende is groot succes, lichttunnel komt volgend jaar terug

De lichttunnel komt terug. © efoo
Redactie KW

De stad en Toerisme Oostende blikken tevreden terug op december. Er waren meer activiteiten en meer volk. “Volgend jaar komt de lichttunnel terug en zal er extra aandacht zijn voor de Kapellestraat”, verzekert burgemeester Johan Vande Lanotte.

“De hotels in Oostende zijn best tevreden. Tijdens de kerstvakantie was er een bezettingsgraad van 85 procent en op oudejaarsavond waren ze volzet. We stellen een verbreding van de boekingsperiode vast in december met een bezettingsgraad van 70 procent“, zegt hoteluitbater en voorzitter van Toerisme Oostende Bart Boelens. Een speciale waardebon ‘Rest-O-Cheque’ zorgde voor een extra omzet van 30.000 euro in Oostendse restaurants en men spreekt van cijfers vergelijkbaar met het zomerseizoen. Ook bij Toerisme Oostende was de drukte merkbaar. “Er waren 20 procent meer bezoekers voor de website en ook aan de balie kwam er meer volk over de vloer. Er was opvallend veel interesse in het winterwandelplan en in Hangtime. De reactie van het publiek op Winter In het Park, de kerstevenementen en verlichting waren unaniem positief“, zegt ook toerismedirecteur Peter Craeymeersch.

Verdubbeling

Tussen 15 december en 4 januari werden ook bezoekers gemeten op twee punten in de stad. Dat gebeurde aan hand van gegevens van de gsm-toestellen die er passeerden. Op het Marie-Joseplein en het Wapenplein waren er in die periode vorig jaar 290.000 bezoekers, de voorbije weken werden er 620.000 geteld. Het Kursaal klokte af op 17.500 bezoekers tegenover 6.200 in december 2016 door de wintershow ‘Alice In Wonderland’.

Winter in het Park viel in de smaak.
Winter in het Park viel in de smaak.© efoo

De toppers bleken Winter in het Park met 25.500 schaatsers en duizenden bezoekers. Zelfs op rustige dagen was het over de koppen lopen in het Leopoldpark. Ook de lichttunnel bereikte met 124 shows in totaal 175.000 mensen. De speciale inpakbar verpakte 2.000 pakjes en bij de handelaars werd 14 km speciaal Oostende-cadeaupapier verdeeld.

Lichttunnel

“Het was kwakkelweer en normaal zouden we in zak en as zitten. Maar dit jaar was dit niet zo en dat is te danken aan de vele evenementen, de lichttunnel, de activiteiten in het park en op Christmas Village”, zegt burgemeester Johan Vande Lanotte. “Volgend jaar komt de lichttunnel terug maar met nieuwe muziek. Vorig jaar investeerden we in verlichting in de Kapellestraat en de reacties waren toen goed. Maar dit jaar is dat er onvoldoende uit gekomen. Voor de eindejaarsperiode 2018 moeten er daarom extra accenten komen in de Kapellestraat en de toegangen tot het winkelcentrum. We bestuderen nu al hoe we dat zullen aanpakken.”

(efoo)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier