Winst van ‘Dorp in de kijker’ verdeeld

Redactie KW

Vorig jaar organiseerde de Landelijke Gilde van Merkem samen met verschillende verenigingen tal van activiteiten in het kader van Dorp in de Kijker. In totaal werkten 18 verenigingen van Merkem mee om van Dorp in de Kijker, ondanks coronabeperkingen, een feest voor de hele gemeente te maken.

Er werd een Ronde van Merkem georganiseerd, Merkem tegoare, een fotozoektocht, een bebloemingsactie en er werd een kunstwerk bij het Stationshuis geplaatst. De balans van alle activiteiten werd opgemaakt en de winst werd verdeeld. “Vooraf was duidelijk gesteld dat alle eventuele winst ten goede van Merkem moest komen”, verduidelijkt Frederick Debeuckelaere, stuwende kracht van de Landelijke Gilde die organisator was.

“Er werden in totaal 43.781 euro kosten gemaakt en de inkomsten waren 49.543 euro, een winst dus van 5.762 euro. Dat geld wordt besteed aan de afwerking met een bord en zitbank bij het kunstwerk en aan twee picknicktafels waarvan er één rolstoelvriendelijk is. We hebben besloten om jaarlijks één keer met alle Merkemse verenigingen bijeen te komen en daar te bespreken wat we nog kunnen organiseren. Ons doel was om Merkem samen te brengen. Dat is iets waarvoor we ons ook in de toekomst willen blijven inzetten. Het kernteam bestond uit: Sarah Depover, Gaelle Decruw, Jeroen Vandromme, Michiel Vanderstichele, Philip Vanlerberghe, Lucrece Sap, Tom Dewanckel en ikzelf. We waren heel tevreden met de resultaten. We bedanken iedereen die op de een of andere manier heeft meegeholpen en vooral ook iedereen die deelnam aan de activiteiten. Het zal zeker niet bij één keer blijven. We zijn van plan om nog wat dingen te organiseren in ons mooie, gezellige dorp.” (ACK/foto ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier