Winnaars bekend van Ieperse speurtocht ‘Op Zoek naar Gerard’

Je kon waardebons bij handelszaken winnen. © Yper Museum
Redactie KW

Vrijdagavond vond de prijsuitreiking van de speurtocht ‘Op Zoek naar Gerard’ plaats in het Yper Museum. Heel wat deelnemers trokken de voorbije weken de stad in op zoek naar humoristische quotes van de cabaretier Gerard Vermeersch in 23 Ieperse winkeletalages.

Wie erin slaagde om de juiste quote met de juiste winkel te verbinden, maakte kans op een waardebon van één van de deelnemende zaken. Deze speurtocht maakte deel uit van de tentoonstelling ‘Gerard tedju tedju’ in het Yper Museum. Twee maanden lang plaatste het Yper Museum de bekende Ieperse cabaretier Gerard Vermeersch in de spotlights. Zijn ‘Kwaremont ligt open’ en ‘Loodgieter, wanneer kom je lood gieten?’ zetten nog altijd de lachspieren in beweging. ‘Gerard tedju tedju!’ bracht luister- en beeldfragmenten uit het VRT-archief, het archief van de confrérie Gerard Vermeersch en veel persoonlijke getuigenissen.

Ook magazine

Voor het ontwerp van zowel de tentoonstelling als de quotes van de speurtocht waren jonge Ieperlingen aan zet: de leerlingen van het zesde jaar Beeldende Kunsten van de Heilige Familie. Voor de tentoonstelling kozen zij ervoor om drie gekende conferences van Gerard visueel voor te stellen in kamers van een woning uit de jaren 70. Aanvullend op deze tentoonstelling heeft het Yper Museum een volledig magazine gewijd aan Gerard Vermeersch met extra beeldmateriaal, een uitgebreide biografie van Gerard als cabaretier, theaterman, radioman, televisieman, leraar, schilder en Ieperling. Oud-leerlingen, collega-acteurs, vrienden-kunstenaars en familie vertellen honderduit over hun herinnering aan Gerard. Het magazine blijft na afloop van de expo te koop voor 8 euro aan de balie van het Yper Museum en in de museumshop, zolang de voorraad strekt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier