Dat ook in centrum Lauwe de verplichte maatregelen worden gevolgd, wordt al meteen duidelijk op de parking van het warenhuis. "We lieten meteen een verhuurfirma komen, die hier aan alle ingangen wasbakken voor de handen installeerde."

Sebastien trok alle registers open om het voor zowel werknemers als klanten zo veilig mogelijk te houden. "Iedere bezoeker of klant moet eerst de handen wassen met desinfecterende zeep, waarna ze een setje wegwerp handschoenen moeten aantrekken. Verder houden we nauwlettend het aantal klanten in de zaak in de gaten. We hoorden van een richtlijn van 1 klant per 10 vierkante meter maar officieel is dat nog niet. Natuurlijk wachten we niet op het startsignaal en zorgen we ervoor dat men hier niet opeen gepakt staat. Ook aan de kassa's wordt afstand gehouden en we raden klanten ten stelligste aan om zoveel mogelijk met de kaart te betalen. Zo blijft het voor iedereen, zelfs in tijden van onzekerheid, aangenaam om te winkelen."

Is er dan totaal geen sprake geweest van een overrompeling met een bijna plundering van de voorraad? "Niet echt", klinkt het overtuigend. "Er is ook helemaal geen sprake van tekorten. De vraag is enkel in België overal zo groot dat we niet alles snel geleverd krijgen of in de schappen kunnen leggen. Zoals je zelf kan zien is hier nog alles voorradig. Het kan inderdaad wel zijn dat een product van een bepaald merk er niet meer is maar dan helpen onze medewerkers die klanten graag met een alternatief van een ander merk. Honger en dorst moet alvast niemand lijden."

© CLL

Geen overrompeling maar er was wel sprake van enkele pieken zo blijkt. "Toen er donderdag via WhatsApp een bericht de ronde deed, dat vrijdag alles in lockdown zou gaan, was het hier op vrijdagmorgen erg druk", sluit Sebastien af. "Ook deze morgen was het even aanschuiven, omdat mensen lucht hadden gekregen van de maatregelen in Frankrijk. Paniek werkt aanstekelijk en mensen reageren bijna meteen op onaangenaam nieuws. Van hieruit kunnen we echter iedereen gerust stellen: blijf gewoon je boodschappen doen zoals voorheen!"

Dat ook in centrum Lauwe de verplichte maatregelen worden gevolgd, wordt al meteen duidelijk op de parking van het warenhuis. "We lieten meteen een verhuurfirma komen, die hier aan alle ingangen wasbakken voor de handen installeerde." Sebastien trok alle registers open om het voor zowel werknemers als klanten zo veilig mogelijk te houden. "Iedere bezoeker of klant moet eerst de handen wassen met desinfecterende zeep, waarna ze een setje wegwerp handschoenen moeten aantrekken. Verder houden we nauwlettend het aantal klanten in de zaak in de gaten. We hoorden van een richtlijn van 1 klant per 10 vierkante meter maar officieel is dat nog niet. Natuurlijk wachten we niet op het startsignaal en zorgen we ervoor dat men hier niet opeen gepakt staat. Ook aan de kassa's wordt afstand gehouden en we raden klanten ten stelligste aan om zoveel mogelijk met de kaart te betalen. Zo blijft het voor iedereen, zelfs in tijden van onzekerheid, aangenaam om te winkelen."Is er dan totaal geen sprake geweest van een overrompeling met een bijna plundering van de voorraad? "Niet echt", klinkt het overtuigend. "Er is ook helemaal geen sprake van tekorten. De vraag is enkel in België overal zo groot dat we niet alles snel geleverd krijgen of in de schappen kunnen leggen. Zoals je zelf kan zien is hier nog alles voorradig. Het kan inderdaad wel zijn dat een product van een bepaald merk er niet meer is maar dan helpen onze medewerkers die klanten graag met een alternatief van een ander merk. Honger en dorst moet alvast niemand lijden."Geen overrompeling maar er was wel sprake van enkele pieken zo blijkt. "Toen er donderdag via WhatsApp een bericht de ronde deed, dat vrijdag alles in lockdown zou gaan, was het hier op vrijdagmorgen erg druk", sluit Sebastien af. "Ook deze morgen was het even aanschuiven, omdat mensen lucht hadden gekregen van de maatregelen in Frankrijk. Paniek werkt aanstekelijk en mensen reageren bijna meteen op onaangenaam nieuws. Van hieruit kunnen we echter iedereen gerust stellen: blijf gewoon je boodschappen doen zoals voorheen!"