Winkel Koerse pakt uit met bubbels

Kurt Garsbeke, Sam Viaene, Kris Vandemoortele, Bart Demyttenaere, Geert Vangheluwe, Dries Witdouck, Jacques Delaere en Kris Witdouck promoten de champagne. © ©2019 Jan STRAGIER
Redactie KW

Na de lancering in 2017 en de succesvolle verkoop in 2018 pakt Winkel Koerse ook dit jaar uit met een eigen huischampagne. “De oplage is, net als vorig jaar, beperkt gehouden”, benadrukt voorzitter Krist Vandemoortele.

“We speelden al een aantal jaren met de idee om onze unieke paardenkoers op straat een bijkomend cachet te geven. Naast onze eigen bekende bier Steene Molen, dat we lanceerden in 2012, pakten we in 2017 voor het eerst uit met onze eigen Winkel Koerse champagne. We kozen daarbij voor de wijnbouwers Raphaël Jonot en zijn echtgenote Marie-Christine Marchwicki uit Pouillon, zo’n 10 kilometer van Reims.”

origineel etiket

Daar hebben ze hun wijngaarden en produceren ze er, via de plaatselijke coöperatieve, hun eigen lekkere champagne. “Ze zijn op zijn minst gezegd vertrouwd met onze Winkel Koerse. Een aantal winnaars van vorige edities mochten immers al een door hen geschonken speciale Winkel Koerse magnumfles mee naar huis nemen. Net als de voorbije jaren pakken we ook nu weer uit met een beperkt aantal flessen met een eigen unieke champagnecapsule en een origineel etiket.”

Het blijft overigens niet zomaar bij één champagne-etiket, het zijn er maar liefst zes op een rij.

CameroN Vandenbroucke

“Zo kan je onder meer een etiket van de Ladies Run 2018 met Cameron Vandenbroucke op de kop tikken, maar uiteraard ook andere spannende beelden uit een van de voorbije 162 edities van Winkel Koerse.”

Wie een karton Winkel Koerse champagne koopt, krijgt in zijn of haar doos dan ook die zes verschillende etiketten gepresenteerd. “Het is de bedoeling om dit minstens vijf jaar op een rij aan te bieden aan de liefhebbers. Elk jaar met een andere capsule. In 2017 en 2018 kozen we voor wit en geel terwijl dat dit jaar blauw is. Groen en rood zullen nog volgen”, vertelt Krist Vandemoortele nog.

De unieke champagneflessen worden, zolang de voorraad strekt, verkocht tegen 25 euro per fles. Wie een karton met de zes verschillende flessen koopt, betaalt 125 euro.

Afhaalmoment

Bestellen kan het best via mail naar vggs@skynet.be, maar kan ook telefonisch op 0477 37 47 75.

Nieuw dit jaar is dat er ook een Champagne Winkel Koerse afhaalmoment komt, vandaag, vrijdag 6 september, van 17 tot 20 uur in het lokaal De Oude Smisse aan de Gullegemsestraat 79. Het is wel de bedoeling om de champagne op voorhand te bestellen, zolang de voorraad strekt. (LDE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier