Winkel Koerse pakt dit jaar uit met ‘Paard Bob Bus’

© © JAN STRAGIER
Redactie KW

Op dinsdag 6 oktober is er vanaf 14u.30 weer Winkel Koerse, de straatdraverij aan de Steene Molen. Nieuw dit jaar is de ‘Paard Bob Bus’, waarbij de organisatoren er voor zullen zorgen dat ieder inwoner van de gemeente op een veilige manier naar en van Winkel Koerse kan komen.

“Dit grijpt plaats,” aldus PR-man Geert Van Gheluwe,” in samenwerking met het Ledegemse gemeentebestuur en ligt in het verlengde van de Party Bob Bus, die begin dit jaar werd ingezet bij de diverse fuiven in de gemeente.”

Tussen 14 en 24 uur kunnen de bewoners op vooraf afgesproken plaatsen opgehaald worden en teruggevoerd. Concreet komt het er op neer dat de bus vertrekt om het uur aan De Kring in Ledegem en terug rijdt op het halfuur van dagbladhandel Merlijn in de Gullegemsestraat 50. De stopplaatsen zijn aan Huis Maria in Ledegem, de kerk van Rollegem-Kapelle en aan Cleen Schardauw en aan de kerk in St.-Eloois-Winkel.

Ook dit jaar is er een wielrenner die het zal opnemen teen een paard. : James Vanlandschoot uit Ooigem, die afscheid neemt van de wielersport. Nieuw is dan weer een fotowedstrijd met mooie prijzen, die in het teken staat van de komende viering van 160 jaar Winkel Koerse in 2016.

Op zondag 4 oktober is er al een ‘voorpogramma’, met een misviering, paardjesworp, paardenzegening en wandeling op zondag 5 oktober. (LDE)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode edities Roeselare en Izegem.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.