Samen met meer dan 100.000 andere deelnemers over de hele wereld kan je meelopen via een app. Er is geen eindmeet, maar de deelnemers worden langzaam ingehaald door een virtuele finish op hun smartphone. Die start een halfuur na het startschot en blijft versnellen.

Er wordt gelopen in een lus: van de surfclub VVW Outside op de zeedijk tot aan de Troonstraat en terug en dat zoveel je maar wil. Tot je wordt ingehaald door de virtuele finish. De opbrengst gaat naar het onderzoek naar ruggenmergletsels. "Wereldwijd lijden 3 miljoen mensen aan een ruggenmergletsel. Elk jaar komen daar 250.000 mensen bij. In de helft van de gevallen is een verkeersongeval de oorzaak. Bovendien is elk letsel erg gecompliceerd en krijgen de patiënten te maken met heel wat negatieve complicaties. Onderzoek blijft dus uiterst belangrijk", zegt wedstrijddirecteur Marc Herremans.

Persoonlijke Catcher Car

Tijdens de Wings for Life World Run lopen wereldwijd meer dan 100.000 mensen op hetzelfde moment voor zij die dat niet kunnen. Lopen kan je in principe overal, maar in Oostende dus in groep. "Een erg mooi gebaar", vindt Oostendenaar en wereldkampioen kitesurfen Christophe Tack. "Ik loop sowieso mee. Samen lopen is altijd leuker dan alleen. En dan zeker voor het goede doel. Persoonlijk loop ik voor Brad Smeele en Ben Lecair, twee professionele wakeboarders die allebei een verschrikkelijk ongeluk hadden."

Op 7 mei kan je ook in Ieper deelnemen aan de Wings for Life World Run. Afspraak aan Jeugdcentrum Fenix.