Wingense Kinderopvang Duimelootje zet deuren open voor kinderen vanaf 2,5 jaar

Redactie KW

Wingense ouders kunnen opgelucht ademhalen. Vanaf de krokusvakantie verlaagt Landelijke Kinderopvang de instapleeftijd tot 2,5 jaar voor de buitenschoolse opvang Duimelootje. Vroeger was dat 3 jaar.

“Met deze aanpassing komen we tegemoet aan een prangende vraag van vele ouders in onze gemeente en maken we onze ambitie waar om kwaliteitsvolle kinderopvang te voorzien met voldoende plaatsen”, zegt Tom Braet, schepen van Kind- en Gezinsbeleid.

Tot voor kort konden enkel kinderen ouder dan vier jaar terecht in buitenschoolse opvang Duimelootje. En dus zaten ouders met kinderen tussen 2,5 en 3 jaar tijdens de vakantieperiodes vaak met de handen in het haar. “Jonge kinderen verlaten het kinderdagverblijf of de onthaalouder steeds vroeger omwille van wachtlijsten of omdat er gestreefd wordt naar maximale bezetting”, zegt schepen Tom Braet. “De organisatoren van kinderopvang beschikken ook niet langer over de financiële middelen om het aanbod voor 2,5 tot 3-jarigen in te richten, dus was er dringend nood aan een bijkomend initiatief.”

Klaarstomen voor de allerjongsten

Ons team is momenteel druk bezig om het gebouw en de werking af te stemmen op de noden van de de jongste leeftijdsgroep“, zegt Fien Goethals, verantwoordelijk bij Landelijke Kinderopvang. “De gemeente springt bij met een extra subsidie voor een bijkomende kinderbegeleidster.”

In Duimelootje kunnen 62 kinderen terecht. “Dankzij onze pedagogische aanpak op maat kunnen ook de allerjongsten binnenkort genieten van een boeiende en prikkelende vakantieperiode.”

Opendeurdag

Op woensdagavond 12 februari 2020 kunnen ouders tussen 18 en 19 uur al eens een kijkje komen nemen in Duimelootje (Oude Bruggestraat 11). Inschrijven voor de krokusvakantie kan nu al via www.landelijkekinderopvang.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier