Wingens sportpark krijgt padelterreinen

© NS
Redactie KW

Op vraag van tennisclub TC Aquila worden er drie padelterreinen aangelegd ter hoogte van de tennisclub. Later dit jaar worden ook de vier bestaande tennisterreinen overkapt met een vaste constructie.

De werken voor de aanleg van de drie nieuwe padelterreinen zijn verleden week van start gegaan. Tennisclub Aquila sloot daarover een overeenkomst met de gemeente en de gemeente zorgt voor de nodige ondersteuning. “Padel is een mix van tennis en squash en is op vlak van sport de nieuwste trend”, zegt schepen van Sport Lieven Huys. “Padel is toegankelijk voor alle leeftijden en erg aantrekkelijk door de lage moeilijkheidsgraad. Als gemeente hebben we al een groot en gevarieerd sportaanbod en die padel mag dan ook niet ontbreken.”Als de werken vlot verlopen zijn de padelterreinen tegen begin mei klaar voor gebruik.

Overkapping

Na de zomervakantie starten er ook werken om de vier bestaande tennisterreinen te overkappen. Men gaat daarvoor gebruik maken van een vaste tentenconstructie. Zowel in de winter en de zomermaanden zal je er tennis kunnen spelen. Deze werken worden normaal gezien afgerond half november. Door de werken is het sportpark tot begin mei niet toegankelijk via de ingang in de Rozendalestraat en via het wandelpad langs de tennis. Het sportpark is momenteel het vlotst toegankelijk via de parking aan recreatiebad de Alk langs de Beernemstraat. (NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier