Wingene roept inwoners op voor coronaveilige lenteschoonmaak

Schepen Brecht Warnez toont alvast het goede voorbeeld.© GF
Schepen Brecht Warnez toont alvast het goede voorbeeld.© GF
Redactie KW

Voor het tweede jaar op rij steekt het coronavirus een stokje voor de jaarlijkse zwerfvuilactie in Wingene. Al vond de gemeente een oplossing: “We dagen alle inwoners uit om in april een van de 200 zones in onze gemeente schoon te maken op een tijdstip dat hen het beste past”, zegt Brecht Warnez (CD&V), schepen van Milieu, Klimaat en Duurzaamheid. Wie deelneemt, maakt kans op een prijs ter waarde van 100 euro.

De gemeente Wingene zag het zwerfvuil tijdens de coronacrisis gevoelig toenemen. “Hoewel we met de mobiele zwerfvuilcamera van Mirom meer sluikstorters betrappen en beboeten, blijft het zwerfvuil ook in onze gemeente een probleem”, zegt schepen Brecht Warnez.

“Voor de lenteschoonmaak hebben we ons grondgebied opgedeeld in 200 vakken. Gezinnen, leerlingen, leden van verenigingen en straatcomités kunnen in april volgens de geldende coronaregels een of meerdere van deze vakken proper maken wanneer het hen het beste past.”

Grijp je rijk

Deelnemers kunnen het nodige opruimmateriaal zoals hesjes, grijpstokken en handschoenen gratis bestellen en laten leveren via de webshop van Mooimakers. Ook zwerfvuilzakken en bijkomend opruimmateriaal kunnen afgehaald worden op het recyclagepark of bij de Dienst Publieks- en Burgerzaken in het gemeentehuis.

“Deelnemers aan de Wingense lenteschoonmaak fleuren niet alleen hun buurt op, het werkt ook aanstekelijk voor anderen. Hoe meer zwerfvuilbestrijders zichtbaar zijn in het straatbeeld, hoe meer mensen overtuigd worden van het belang van een schone leefomgeving.”

Waardebon

De gemeente roept op om een foto te nemen tijdens de actie en te delen op sociale media. “Uiteraard zijn ook in coronatijden leukere buitenactiviteiten denkbaar dan de rotzooi van anderen op te ruimen. Daarom willen we via loting vijftien deelnemers belonen met een waardebon van 100 euro die ze kunnen besteden bij een Wingense handelaar. Zo ondersteunen we tegelijkertijd ook de lokale economie”, legt Brecht Warnez uit. (Kjenta Vangampelaere)

Voor meer info kan je terecht op www.wingene.be/zwerfvuilactie .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier