Wingene pakt uit met digitaal boekenfeest tijdens Jeugdboekenmaand

Schepen van Bibliotheek Brecht Warnez in de versierde bib.© NS
Schepen van Bibliotheek Brecht Warnez in de versierde bib.© NS
Redactie KW

Naar aanleiding van de Jeugdboekenmaand ging de gemeente Wingene op zoek naar jeugdboekenauteurs. Ze vonden twaalf auteurs die willen meewerken om kinderen te motiveren om boeken te lezen.

“Corona of geen corona, in onze gemeente willen we zoveel mogelijk kinderen aan het lezen krijgen en daarvoor halen we alles uit de boekenkast”, weet schepen van Bibliotheek Brecht Warnez. Normaal gezien brengen veel klassen tijdens de maand maart een bezoek aan de bibliotheek, maar de huidige coronamaatregelen laten dit niet toe.

“Ons bibteam bleef niet bij de pakken zitten en zorgde voor een leuk alternatief. De twaalf jeugdboekenauteurs gaan digitaal langs in elke school in onze gemeente en passeren zo maar liefst 57 klassen. We geloven erg in het belang van deze auteurslezingen omdat een goede lezing de drempel verlaagt om een boek te beginnen lezen. Het wekt nieuwsgierigheid en leeshonger op bij de kinderen en het verruimt hun blik op de literaire wereld.”

Feestpakket

“De Jeugdboekenmaand mag zeker niet vergeten worden”, vult bibliothecaris Christine Fransoo aan. “Elke klas kreeg ook een feestpakket zodat de kinderen en hun juffen en meesters er een echt feestje van kunnen maken. Voor de leerlingen van het derde tot en met het zesde leerjaar werd bovendien het digitaal boekenspel Bibster ontwikkeld dat in de klas gespeeld kan worden.”

Men hoopt dat zoveel mogelijk kinderen samen met hun ouders de weg vinden naar de bibliotheek.

De jeugdboekenafdeling wordt extra feestelijk aangekleed en de boeken van de auteurs die digitaal langskomen krijgen een prominente plaats.

De bibliotheek beschikt over 15.000 jeugdboeken en 4.000 strips. (Nele Sabbe)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.