Wingene opent nieuwe speelzone in recreatiebad de Alk

Schepen van Jeugd en Sport Jens Danneels en burgemeester Lieven Huys drukken letterlijk op de startknop van de nieuwe speelzone in recreatiebad de Alk.© gf
Schepen van Jeugd en Sport Jens Danneels en burgemeester Lieven Huys drukken letterlijk op de startknop van de nieuwe speelzone in recreatiebad de Alk.© gf
Kjenta Vangampelaere
Kjenta Vangampelaere Medewerker KW

Met een druk op de knop werd de gloednieuwe speelzone in recreatiebad de Alk in Wingene geopend voor publiek. “De nieuwe recreatiezone was al even klaar, maar door corona hebben we acht maanden geduld moeten hebben. Nu kan de waterpret eindelijk beginnen.”

Een pinguïn, een kleurrijk zeepaardje, een watertafel… Je zou haast vergeten dat in die hoek van de Alk vroeger geur- en stoombaden stonden. “Het is een klein waterparadijs geworden voor de allerkleinsten”, vertelt burgemeester Lieven Huys (CD&V). “We installeerden interactieve elementen die de kinderen uitnodigen om zelf met water aan de slag te gaan.” Ook aan duurzaamheid werd gedacht. Wanneer er even geen beweging is in de speelhoek gaan de speelelementen automatisch in pauzemodus.

Kindvriendelijk

De stoombaden vervangen door een speelruimte voor de allerkleinsten was een bewuste keuze. “We merken dat veel gezinnen met jonge kinderen bewust naar ons recreatiebad komen”, vertelt Jens Danneels, schepen van Jeugd en Sport (CD&V). “We willen onze troeven van kindvriendelijk recreatiebad in de toekomst nog meer uitspelen. De nieuwe speelzone is een mooi vertrekpunt.”

De vernieuwing in het recreatiebad is natuurlijk onderdeel van het 20-jarig bestaan. In het najaar plant de gemeente enkele feestelijke activiteiten. “20 jaar recreatiebad de Alk – intussen zelfs 21 jaar – laten we niet zomaar passeren.”

De werken voor de nieuwe speelzone werden in het najaar afgerond, maar door de coronamaatregelen liet de opening langer op zich wachten dan voorzien. Sinds 9 juni staan de deuren van het zwembad opnieuw open. Reserveren is niet nodig, maar het maximum aantal personen ligt wel vast op 75. Via een digitale teller aan de ingang en op de website ( www.wingene.be/dealkintijdenvancorona ) kan je live volgen hoe druk het is.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.