Wingene fleurt zomer op met sfeervol evenementenplein

De oude speelplaats van het parochiaal centrum zal sfeervol en kleurrijk ingericht worden.© foto Nele
De oude speelplaats van het parochiaal centrum zal sfeervol en kleurrijk ingericht worden.© foto Nele
Redactie KW

Wingene organiseert in juli drie weken lang een zomerse activiteit. De oude speelplaats aan het parochiaal centrum wordt omgetoverd tot een evenementenplein. Cultuur en gezellig samenzijn komen er bovenaan te staan. Laat de zomer maar komen!

Sinds de uitbraak van corona vielen tal van geplande activiteiten en evenementen in het water. Iedereen snakt naar het gezellig samenzijn. De gemeentelijke verenigingen riepen de gemeente op om deze zomer opnieuw een leuk en veilig evenement te organiseren. Ze slaagden in hun opzet. “Wij hebben oor naar de oproep van tal van verenigingen en organiseren van 1 tot en met 21 juli een coronaveilig evenementenplein”, weet schepen van Cultuur Brecht Warnez. “Waar binnen enkele jaren de binnentuin komt van ons gloednieuw vrijetijdscentrum in het Keizerspark brengen we straks op een veilige manier mensen samen rond cultuur. Na lange tijd in ons kot te vertoeven, is dit evenement meer dan welkom.”

Levendige ontmoetingsplaats

Tal van verenigingen waren dolenthousiast en werken graag mee. In enkele dagen hadden zich 23 verenigingen aangemeld. “De oude speelplaats zal sfeervol en kleurrijk ingericht worden met een overdekt podium, loungehoekjes, strandstoelen, planten, een ingerichte bar, kleurrijke meubels en nog veel moois. Op die manier zorgt de gemeente ervoor dat verenigingen op een veilige manier mensen samenbrengen rond een fijne artiest. Het wordt beslist een levendige ontmoetingsplaats. De gemeente betaalt de artiest en de inrichting van het plein en de baropbrengst en een deel van de ticketverkoop gaan naar de vereniging.”

“We brengen mensen op een veilige manier samen rond cultuur”

Op die manier steunt men de heropstart van het verenigingsleven. Zij hebben een moeilijke tijd achter de rug. Leden samenbrengen, was niet evident en er kwam geen geld in het laatje. “Het evenementenplein is meteen ook het alternatief voor de jaarlijkse 11-juliviering”, zegt Maarten Huvaere, voorzitter van de cultuurraad. “Het geplande Vlaanderen Feest hebben we ook dit jaar noodgedwongen moeten annuleren. Met de 21 dagen gezellige activiteiten op het evenementenplein maken we dit ruimschoots goed.”

Jelle Cleymans

Judoclub Kodokan geeft het startschot op de eerste dag van de zomervakantie. Jelle Cleymans zal er optreden. Op het programma staan veel mooie namen. Riet Muylaert, Lady Angelina, Piv Huvluv, coverband The Craft, coverband Higher Octane, ambianceband Portatief, Paul Bruna en Studio Space, Blitz en WE- Street Band, Willy Organ en komiek Steven Mahieu. Er zijn ook twee lezingen voorzien. Pieter Boussemare heeft het over de klimaatverandering en Gido Van Imschoot over wijn. Niet elk evenement zal in de programmatie vermeld worden. Verenigingen mochten het plein ook boeken voor een activiteit die enkel bedoeld is voor hun eigen leden. Die worden niet opgenomen in de gemeentelijke agenda. (NS)

Tickets kosten 5 euro en zijn beschikbaar vanaf 1 juni om 19 uur via www.wingene.be/evenementenplein . Daar kan je de programmatie en alle info terugvinden. Per evenement zijn er 200 tickets beschikbaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier