Wind en regen spelbreker op Schone Schaapjes

© (Foto JC)
Redactie KW

Familiebeurs Schone Schaapjes was in Staden tijdens het Pinksterweekend aan zijn 14de editie toe, maar kon niet altijd op gunstige weersomstandigheden rekenen. Organisator Koen Maertens was niettemin tevreden met de publieke opkomst.

Schone Schaapjes wordt georganiseerd door vakantiehoeve Open Huis in samenwerking met de vzw Norton Owners Flanders Branch, een vereniging van oldtimer Nortonmotoren die zijn uitvalsbasis in de hoeve heeft. Naast de 120 standen die te maken hebben met natuur en buitenleven of die ambachtelijke producten aanbieden was er traditioneel ook veel aandacht voor dieren. Naast zeldzame schapenrassen – Open Huis is een actieve schapenhoeve – waren er onder andere neerhofdieren, zangvogels, honden, geiten, pony’s, mini-paardjes, paarden, roofvogels en alpaca’s te bewonderen.

Ook kinderen kwamen er aan hun trekken via onder andere een reuzegroot speeldorp. Blikvangers waren een mobiele escape room en een Duits tentenkamp uit de Eerste Wereldoorlog dat door gidsenvereniging ‘We’ll Remember, Pops’ werd opgebouwd en bemand. Schone Schaapjes had bij deze editie met mindere weersomstandigheden af te rekenen. “Zaterdag konden een tiental standen door het stormweer niet openen“, vertelt Koen Maertens van Open Huis. “Ook het speeldorp bleef dicht omdat de springkastelen door de felle wind niet opgesteld konden worden. Daarnaast bleven ook de roofvogels verplicht binnen”.

Zondag was dan weer een hele goeie dag met bijzonder mooi weer. Spijtig genoeg begon het rond 16.30 uur te regenen. Ik had evenwel de indruk dat het grootste deel van de bezoekers met een goed gevoel naar huis trokken. Blijkbaar hebben die mensen heel veel reclame gemaakt want ondanks de regen op zondagmorgen kregen we toch betrekkelijk veel volk over de vloer. Gelukkig stopte het met regenen zodat we na de middag opnieuw een flink pak bezoekers mochten verwelkomen.”

Volgend jaar wordt Schone Schaapjes tijdens het Pinksterweekend voor de 15de maal georganiseerd. “Het wordt een jubileumeditie om niet te vergeten“, stelt Koen Maertens. “Er komen heel wat nieuwe accenten waarover ik momenteel nog niets kwijt kan.”

(CB – Foto JC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier