Win jij het eerste Belgisch Kampioenschap Broodpudding maken in De Panne?

Emanuel Demey, centrumleider PB Duinpanne lust ook wel een lekker stukje broodpudding! © MVDP
Redactie KW

Het Natuurfestival in het Provinciaal Bezoekerscentrum Duinpanne in De Panne pakt dit jaar uit met een origineel initiatief: het eerste Belgisch Kampioenschap Broodpudding maken. Daarmee willen de organisatoren het thema ‘Het is nog al nie noar de wuppe’ extra in de verf zetten. Want alles verdient een tweede leven of een tweede kans, ook oud brood.

Centrumleider Emanuel Demey legt uit: “Met dit ludieke kampioenschap willen we ook de aandacht vestigen op voedselverspilling, en mensen sensibiliseren met een heel eenvoudig voorbeeld. Oud brood kan je nog een tweede leven geven: gooi het niet weg, maar verwerk het tot een lekkere broodpudding. Heb je niet onmiddellijk tijd? Stop het dan even in de diepvries.

Wij dagen iedereen alvast uit om op 5 oktober, op het Natuurfestival, mee te dingen naar de titel van Belgisch Kampioen Broodpudding maken. Breng een alcoholvrije broodpudding mee van zo’n 200 gram die je in 8 porties kunt verdelen. Een anonieme ‘proefessionele’ jury zal elk baksel aan een smaaktest onderwerpen en wie het hoogste puntenaantal op 20 scoort, wordt de eerste Belgische kampioen Broodpudding.

De deelnemers hoeven hun recept niet prijs te geven, maar hun broodpudding blijft wel hier, en wordt verdeeld onder alle kinderen op het Natuurfestival. Daarom mag er uiteraard geen alcohol in verwerkt worden!”

(MVO)

Praktisch: Meld je aan met jouw broodpudding in PB Duinpanne, Olmendreef 2, De Panne tussen 13.30u en 15.30u en schrijf je in. Om 17.00u maakt de jury de winnaar bekend aan de stand BK Broodpudding 2019. Meer info: broodpudding@west-vlaanderen.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier