Win jaar lang gratis frietjes bij frituur Djings in Beveren

Sabine Devlies. (foto SM)
Redactie KW

Op dinsdag 20 oktober bestaat frituur Djings 20 jaar en dat wil uitbaatster Sabine Devlies (50) niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom krijgt elke klant dit weekend een kleine attentie en wordt er de komende weken per aankoopschijf van tien euro een kraslotje meegegeven, waarmee heel wat mooie prijzen te winnen vallen.

“Op 20 oktober 2000 ben ik met mijn frituur begonnen naast café Djings. De schoenfabriek waarvoor ik werkte, sloot immers de deuren. De klanten van het café stelden voor om – net zoals onder de vorige eigenaar – een frituur te openen in de ruimte ernaast. En zo geschiedde”, zegt Sabine Devlies, de echtgenote van Filip Vanhee. “Dat was indertijd bijna alleen take-away, want er was maar plaats voor vier personen in de frituur. Maar ik ben nog altijd blij met mijn keuze. Het was klein, maar fijn. Tien jaar later volgde dan het rookverbod en moest ik een andere locatie zoeken. Dit pand op de hoek van de Beversesteenweg en Bevrijdingsstraat kwam dan vrij en zo ben ik hier terechtgekomen. Het bracht een veel ruimer publiek met zich mee. Naast de mensen van het café en Jonckheere was er nu ook ruimte voor gezinnen.”

Een jaar gratis friet

“Om het 20-jarige bestaan van mijn frituur niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, was ik eerst van plan om een groot straatfeest te geven”, gaat de Beverse verder. “Maar in deze coronatijden was dat uiteindelijk niet echt een optie. Daarom hebben Filip en ik beslist om met kraslotjes te werken per aankoopschijf van tien euro. Daarmee zijn heel wat mooie prijzen te winnen, zoals een televisie, tablet, strijkijzer… maar bijvoorbeeld ook een jaar gratis friet. Ik ben Pcsonline alvast dankbaar voor zijn bijdrage aan de prijzenpot. Deze actie gaat nu van start en duurt zolang de voorraad strekt. En tijdens dit openingsweekend hebben we ook een attentie voorzien voor alle klanten: een herbruikbare tas om hun eten mee te nemen. Zo dragen we ook ons steentje bij aan de natuur.” “Ook wij voelen de gevolgen van corona, maar we geven niet op. Normaal hebben we plaats voor 32 personen, nu slechts voor 16. Om dat verlies een beetje op te vangen, hebben we nu buiten een tent voorzien. Bovendien zetten we nu nog meer in op take-away. De mensen kunnen telefonisch bestellen en afhalen zonder te moeten wachten. Het zijn rare tijden, maar we laten het hoofd niet hangen.” (SM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier