Wim Velghe volgt Rika Persyn op bij Samana Zwevezele

Wim Velghe neemt enthousiast de fakkel als voorzitter van Samana Zwevezele over van Rika Persyn. © KDV
Redactie KW

Samana Zwevezele, het vroegere Ziekenzorg van CM, heeft met Wim Velghe een nieuwe voorzitter om 2020 in te zetten. Rika Persyn zet immers na vele jaren van trouwe inzet als voorzitter een stapje opzij. “We willen graag de bestaande werking behouden”, klinkt het bij Zwevezelenaar Wim Velghe.

In Zwevezele groeide Ziekenzorg door tot Samana met een 120-tal leden, waarvan enkele kernleden en heel wat losse medewerkers. De organisatie blijft zich inzetten voor eenzame en/of thuisgebonden zieke mensen. Tot voor kort was Rika Persyn uit Ruddervoorde voorzitter en drijvende kracht achter dit Zwevezeelse verhaal, maar zij ging recent op zoek naar uitbreiding en verjonging van de bestuursgroep. “Ik blijf uiteraard nog meedraaien als bestuurslid, maar om de toekomst van de organisatie te garanderen, is verjonging van het bestuur echt nodig“, klinkt het bij Rika.

Bezoekjes

In Wim Velghe vond Rika de ideale opvolger. Wim is in Zwevezele uiteraard goed bekend als algemeen directeur van het woonzorgcentrum Maria ter Ruste en hij nam er nu graag opnieuw een uitdaging bij. “Van 1997 tot 2010 was ik al kernlid bij het toenmalige Ziekenzorg. Mijn jonge gezin en de bouw van het nieuwe rusthuis namen de voorbije tien jaar de bovenhand in mijn agenda, maar nu heb ik weer tijd voor de werking van Samana”, aldus de immer enthousiaste Wim.

Buurtwinkels bestaan immers nog amper, de postbode komt ook niet meer binnen bij de mensen… Zonder onze bezoekjes zouden heel veel mensen nog amper iemand zien

“Ik wil me samen met de leden blijven inzetten om in de toekomst de werking van Samana Zwevezele te kunnen behouden. Rika heeft de voorbije jaren heel wat mooie dingen gerealiseerd, zij verdient dan ook heel wat dank“, zegt Wim. Rika is er alvast van overtuigd dat Wim de perfecte opvolger is. “Deze werking is echt heel belangrijk, nog meer dan vroeger zelfs. Buurtwinkels bestaan immers nog amper, de postbode komt ook niet meer binnen bij de mensen… Zonder onze bezoekjes zouden heel veel mensen nog amper iemand zien.”

Hobbyclub

Zo zorgt Samana er onder andere voor dat eenzame en zieke mensen minstens één keer per maand bezoek krijgen van een kernlid. Mensen samenbrengen blijft uiteraard een uitdaging en daar zijn de ontspanningsnamiddagen ideaal voor. “Daarnaast hebben we ook de jaarlijkse uitstap met een liftbus als aanvulling op het aanbod van CM Samana vakanties”, klinkt het. Tot slot is er ook nog de hobbyclub, waar creatievelingen zich kunnen uitleven.

Wim Velghe neemt dus een belangrijke rol op zich in Zwevezele, waar gelukkig nog op heel wat vrijwilligers gerekend kan worden. “Toch zijn we steeds op zoek naar versterking en verjonging van onze groep. Maar uiteraard is iedereen die lid wil worden van Samana van harte welkom”, besluit Wim, die steeds vrijblijvend bereikbaar is via velghe.wim@telenet.be of 0478 275 267.

(KDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier