Wim Vandezande uit Harelbeke ijvert voor sport na de school via SNS-pas

Wim Vandezande, coördinator SNS/Sportsnack regio Tielt en Leiedal. © (foto PVH)
Redactie KW

Wim Vandezande is als medewerker voor een brede school met sportaanbod vooral bezig om jongeren van het secundair aan het sporten te helpen. Hij doet dit via SNS, een initiatief van Vlaanderen. “Ook kwetsbare jongeren zijn welkom.”

De SNS-pas is een sportpas voor leerlingen van het secundair onderwijs waarmee je gedurende een bepaalde periode aansluitend aan de schooluren kan deelnemen aan verschillende sportactiviteiten. Met een SNS-pas kan je sporten waar, wanneer, hoeveel en met wie je wil. Een SNS-pas kost 30 euro voor een periode van 15 weken, voor twee periodes of 30 weken betaal je 45 euro.

Maar er is meer. “Mijn missie is om ook jongeren uit kwetsbare milieus sport te laten doen om hen zo uit de negatieve spiraal te halen”, duidt Wim als coördinator SNS/Sportsnack regio Tielt en Leiedal. Zin werkterrein omvat onder meer Harelbeke, Deerlijk en Kuurne. “Ik merk dat jongeren uit de kansarme milieus niet ingaan op ons aanbod, ook al krijgen ze reeds een prijsverlaging van 9 euro in plaats van 45 euro of 6 euro in plaats van 30 euro voor een SNS-pas. Omdat die leerlingen van de kansarme milieus deze stap misschien te ver vinden, heb ik in samenwerking met de Lions Club van Harelbeke een overeenkomst gesloten. Jongeren die een UiTpas hebben met als voorlaatste cijfer een 1 – dat is enkel voor jongeren die kansarm zijn – kunnen gratis de SNS-pas krijgen en dus gratis in heel Vlaanderen gaan sporten. Wat moeten jongeren of ouders uit deze regio doen? Mij contacteren met hun UiTpasnummer en dan regel ik dat de pas bij hen terecht komt.”

“Ik heb de Lions aangesproken omdat ik weet dat zij veel goede doelen steunen. Aangezien ik merk dat er uit mijn regio geen enkele kansarme jongere is die in dit project instapt, heb ik de Lions Club kunnen overhalen om de instapprijs van 9 of 6 euro te bekostigen.” (Peter Van Herzeele)

Info: www.sportnaschool.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier