Wim Soenens stunt met oldtimerevent in Waregem Expo: “Meest trots op wagens van The Beatles”

© HDV
Redactie KW

Op vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 november is Waregem Expo voor de vijfde keer op rij het decor voor het Waregem Oldtimer Event. Meer dan 150 standhouders maken hun opwachting. Vorig jaar mocht het event meer dan 8.000 bezoekers verwelkomen.

“Eén van de blikvangers dit jaar wordt de Maserati A6GCS Spyder, een wagen uit 1954 met een prijskaartje van om en bij de 2,5 miljoen euro“, weet een fiere organisator Wim Soenens. “Het meest trots ben ik echter op de aanwezigheid van twee wagens die ooit nog van twee Beatles waren, een Facel Vega uit 1964 van Ringo Star en de Ferrari 330GT uit 1965. John Lennon was er de eerste eigenaar van. Ze zijn niet te koop en werden nog nooit eerder in België getoond. Het kostte me vijf jaar lobbywerk om de wagens uit een privécollectie naar Waregem te krijgen. Ik ben dan ook bijzonder optimistisch over deze editie, die wellicht de vorige nog zal overtreffen.”

We moeten standhouders weigeren en verschepen pareltjes uit alle hoeken ter wereld voor deze expo

Lange wachtlijst

“Op onze beurs is er een duidelijke aanwezigheid van de Italiaanse merken Fiat, Lancia, Ferrari en Alfa Romeo, maar ook de merken Mercedes, Porsche, Austin, Healey, Jaguar, Aston Martin, BMW en Volkswagen zullen getoond worden aan het grote publiek”, geeft Wim mee. “De wagens komen niet alleen uit België maar ook vooral uit Nederland, Engeland, Duitsland, Tsjechië, Spanje en Frankrijk. Uit werkelijk alle hoeken van de wereld worden pareltjes naar Waregem ‘verscheept’. De voorgaande edities waren zo succesvol dat de beurs dit jaar al lange tijd op voorhand was uitverkocht voor de standhouders. We hebben ondertussen een lange wachtlijst kunnen aanleggen. Een late afhaker kan dus eenvoudig worden vervangen. De tevredenheid van de standhouders in het algemeen en van de meer dan achtduizend bezoekers in het bijzonder zijn de belangrijkste drijfveer waarom ik dit doe. Van kindsbeen af ben ik bezeten door alles wat met auto’s te maken heeft. De volgende jaren blijven we zeker present in Waregem Expo. We hebben een zeer goede samenwerking. De bereikbaarheid en de vele parkeermogelijkheden rond de expo zelf en in de nabij omgeving zijn een enorme troef.”

Extra veiligheidsmaatregelen

“Het Waregem Oldtimer Event is niet alleen een showbeurs voor prachtige oldtimers”, verduidelijkt Wim verder. “Naast de exlusieve old- en youngtimers brengen we ook automobilia en een ruim aanbod jukeboxen, emailreclameborden, oude benzinepompen en aan auto’s gerelateerde kunstwerken. Op gebied van veiligheid hebben we dit jaar dan ook extra maatregelen genomen. Overdag houden maar liefst zes anonieme veiligheidsagenten een oogje in het zeil en ‘s nachts voorzien we een state-of-the-art alarmsysteem.”

Ondernemersfamilie

Wim (46) volgde de afdeling Handel in Kortrijk en was zaakvoerder van Geko Woonwereld dat twee jaar geleden de deuren sloot en opging in Maxi-depot aan de Staatsbaan 2 in Zulte. Hij heeft er ook zijn zaak Geko Classics, gespecialiseerd in aankoop, verkoop en restauratie van oldtimers. Hij is ook zaakvoerder van Repair Projects, een bedrijf voor zandstralen en luchtgommen.

Wim Soenens stunt met oldtimerevent in Waregem Expo:
© HDV

Wim komt uit een familie van ondernemers. Vader Paul was de stichter van Eurostock, zus Kaat is zaakvoerster van Europoint en zus Els runt autohandel Didier, allen gevestigd in Waregems kleinste deelgemeente Sint-Eloois-Vijve.

De beurs is open op vrijdag van 13 tot 21 uur en op zaterdag en zondag van 9.30 tot 18.30 uur. Op de openingsavond is er een ‘late night en afterwork party’ met live muziek. Ook op de andere dagen kunnen bezoekers terecht in de gezellige bars en restaurantjes die zich op het parcours tussen de wagens bevinden. Toegang (tickets enkel aan de deur) bedraagt 15 euro en kinderen tot 12 jaar mogen er gratis in. Op vertoon van de lidkaart krijgen leden van een oldtimerclub een gratis drankje. De parking van Waregem Expo is iedere dag volledig gratis. (Philippe Peers)

Alle info: www.oldtimerevent.be of 0476 30 34 72.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier