Wim en Odille stappen 3.200 euro bijeen voor het goede doel

Wim Deheegher (45) en Odille Wackenier (12) uit Lo wandelden van 18 tot 20 augustus hun eigen ‘Driedaagse van de Westhoek’. Het duo liet zich per kilometer sponsoren voor het goede doel. Die inzamelactie leverde in totaal ruim 3.200 euro op. “Dat is ongelooflijk”, zegt Wim Deheegher.

Odille Wackenier en Wim Deheegher hielden af en toe even halt om uit te rusten en te genieten van het landschap. © gf

Het wandelevenement Vierdaagse van de IJzer, dat Defensie elk jaar in augustus organiseert, vond dit jaar door de coronacrisis niet plaats. Maar Wim Deheegher (45) en Odille Wackenier (12) uit Lo stippelden zelf een wandeltocht uit, hun eigen ‘Driedaagse van de Westhoek’.

In drie dagen tijd wandelden ze om en bij de 81 kilometer bijeen langs de IJzervallei en de grens met Frankrijk en door het Hoppeland. Het duo zocht voor elke wandelkilometer ook een sponsor.

Veel steunbetuigingen

“We hoopten stilletjes op 10 euro voor elk van de 162 kilometer (2 x 81 kilometer, red.)”, zegt Wim Deheegher. “Uiteindelijk hebben 120 mensen een bijdrage gestort en komen we al aan meer dan 20 euro per kilometer of omgerekend 3.200 euro.”

“Dat is ongelooflijk. We zijn iedereen daar heel dankbaar voor. Maar minstens even belangrijk waren de vele steunbetuigingen op sociale media en onderweg.” “Die aanmoedigingen stuwden me echt vooruit”, pikt Odille Wackenier in.

Veldwegen en GR-routes

Op enkele regendruppels na konden Odille en Wim tijdens hun wandelavontuur rekenen op aangenaam wandelweer. “Elke avond was het wel even doorbijten voor de laatste kilometers, maar ‘s ochtends waren we telkens weer fris als een hoentje“, zegt Wim.

“We wandelden langs veldwegen, GR-routepaden en door prachtig natuur- en landbouwgebied. Er is echt nog heel veel te ontdekken in onze regio. Het was achteraf zalig nagenieten.”

De twee goede doelen waaraan Wim en Odille het ingezamelde bedrag schenken, zijn de projecten van Eric Gruloos in Guatemala en SCAD en de vzw Zoutmijnkinderen in Zuid-India. (KVCL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.