Wim Dumont uit Middelkerke wil 70 uur lang petanque spelen

Wim Dumont wil in 2022 het wereldrecord petanque spelen verbreken.©luc cassiman
Wim Dumont wil in 2022 het wereldrecord petanque spelen verbreken.©luc cassiman
Paul Bruneel

Wim Dumont (46) uit Middelkerke is een fervent petanquespeler en heeft grootse plannen. Hij wil het wereldrecord petanque spelen op zijn naam plaatsen. Hij start nu al de voorbereidingen om volgend jaar, tussen 12 en 15 augustus, 70 uur petanque te spelen. Het huidige record, dat wel door meerdere spelers werd gevestigd, staat op 52 uur maar Wim wil het alleen doen.

“Het was aanvankelijk mijn bedoeling om het ook met enkele mensen samen te doen, maar het is niet makkelijk om kandidaten te vinden die 70 uur aan een stuk willen of kunnen petanque spelen. Ik heb dan maar besloten om het alleen te wagen, maar uiteraard zoek ik mensen die het in die periode tegen mij willen opnemen en mij op die manier ondersteunen om het record te halen”, zegt Wim Dumont.

Wim woont pas twee jaar in Middelkerke en wil zijn recordpoging ook wagen in zijn gemeente. “Ik ben ervan overtuigd dat ik dit aankan en heb hierin al meerdere ervaringen opgedaan. Je kunt niet direct starten met 70 uur, je moet dit opbouwen. Het belangrijkste voor mij is nu dat ik compagnons vindt. Ik ben ook op zoek naar sponsoring, want alles moet officieel gebeuren zodat het record gehomologeerd kan worden en in het Guinness Book of Records kan worden opgenomen.”

Voor Pleegzorg

Ik wil me een jaar lang voorbereiden op de recordpoging, want zomaar 70 uren aan een stuk petanque spelen is niet niks. Met meerdere personen is het mogelijk om elkaar af te wisselen, maar als je alleen bent, moet je die 70 uur wel degelijk alleen doorstaan” geeft de Middelkerkenaar mee.

Wim heeft ook zo zijn redenen om zich te wagen aan deze recordpoging, want hij wil het koppelen aan een donatie voor het goede doel. Hij is zelf met zijn man Philippe Van Roy pleegouder en wil de opbrengst van zijn recordpoging dan ook graag schenken aan Pleegzorg. Een nobel initiatief dat zeker de nodige bijval zal kennen. Het kan dan nog wel een lange tijd lijken vooraleer het evenement plaatsvindt, maar wie toch al interesse heeft om tijdens de recordpoging een balletje te werpen met Wim kan hem contacteren via e-mail: dumontwim1@gmail.com .

Opmars

Petanque kent de jongste jaren heel wat succes en is aan een ware opmars bezig. Ook in Middelkerke en Westende zijn een aantal petanqueclubs actief. Verder bestaat er ook een Belgische Petanque Federatie en een Vlaamse liga. Beide tellen heel wat leden. Tot voor enkele jaren was Oost-Vlaanderen de place to be voor de petanquespelers, maar de sport is intussen uitgewaaierd naar alle provincies en vooral aan de kust is petanque spelen populair geworden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.