Wilmar uit Slypskapelle speelde maar liefst 82 liedjes voor de zorgsector

Coronamuzikant Wilmar Lauwers speelde 82 avonden op rij op zijn eufonium. (foto JS) © ©2020 Jan STRAGIER
Redactie KW

Tweeëntachtig dagen lang speelde Wilmar Lauwers uit Slypskapelle iedere avond een liedje om de mensen die het tijdens de coronacrisis moeilijk hebben een hart onder de riem te steken. Zondagavond konden de buurtbewoners van de Pastorijstraat een laatste keer genieten van zijn eufoniummuziek.

De voorbije maanden kwamen in de gemeente heel wat bewoners ‘s avonds de straat op om te applaudisseren voor de mensen die binnen de zorgsector werkzaam zijn. Onder andere in de Ketenstraat en op het Kapelleveld in Dadizele toonden heel wat bewoners hun enthousiasme.

“Nadat we hoorden dat men in Dadizele applaudiseerde voor de zorg gingen ook wij de straat op. Een van de buurtbewoners vroeg me om eens een liedje te spelen op mijn eufonium”, aldus de 63-jarige Wilmar Lauwers uit de Pastorijstraat in Slypskapelle. Een eufonium is een koperen blaasinstrument dat grote gelijkenissen heeft met een tuba.

Clouseau, Abba, The Beatles. De voorbije maanden speelde Wilmar het ene bekende liedje na het andere.

Klokslag acht uur

“Wat begon bij een liedje groeide al snel uit tot een dagelijkse gewoonte. Overdag repeteerde ik om dan ‘s avonds om klokslag acht uur het liedje op straat te spelen. Heel wat mensen kwamen naar buiten. We hielden voldoende afstand van elkaar.”

Met zijn muziek wist Wilmar de voorbije maanden bij velen een glimlach op het gezicht te toveren. Zondag speelde Wilmar voor het laatst, samen met enkele andere muzikanten uit de straat.

“Ik had gezegd dat ik zou blijven spelen tot de horeca terug open ging. Niet enkel de zorgsector, maar ook de horeca heeft het hard te verduren gekregen door de coronacrisis”, verzekert Wilmar ons.

Ridder Jans Zonen

Ook de komende jaren zal Wilmar ongetwijfeld nog heel veel muziek spelen. Wilmar is van Dadizele afkomstig en is al meer dan vijftig jaar lid van de Koninklijke Fanfare de Ridder Jans Zonen. Wie de liedjes van Wilmar nog eens wil herbeleven kan terecht op de Facebookpagina ‘I love Slypskapelle’. (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier