Wilma en Madelief op verwenvakantie bij de kleutertjes Sparrenhof in Steenbrugge

De kindjes van de kleuterafdeling Sparrenhof van Olva afdeling Steenbrugge keken uit naar de komst van de twee konijntjes. © foto SR
Redactie KW

De twee nieuwe konijnen Wilma en Madelief van de kinderboerderij de Zeven Torentjes in Assebroek zijn op verwenvakantie naar de kleuterafdeling Sparrenhof van Olva afdeling Steenbrugge.

Daar zitten 36 kindjes die nu zullen kunnen genieten van de konijnen in hun klas. Alle infrastructuur werd vandaag op school geleverd. Het is volgens schepen Mercedes Van Volcem een verwenvakantie voor de twee konijnen. Het heeft twee bedoelingen. Zo leren de konijnen wennen aan kinderen en zullen ze tammer worden, maar tegelijkertijd is het ook de bedoeling dat kinderen zien hoeveel werk er is met een huisdier, dat te vaak aangekocht wordt zonder er stil bij te staan hoeveel tijd er nodig is om de dieren te voederen en te verzorgen. De kleuters keken alvast al uit naar de komst van de twee konijnen. Aan het raam van de klassen hing al een verwelkomingsaffiche voor de konijnen. (SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier