Willy Vanslembrouck uit Bekegem wint Kasperprijs voor sociale inzet

Lies Vermeersch, Jaak Desmedt, Luc Vandewalle, Daniel Sinnaeve, Diana Rommelaere, Koen Pattyn, Claudine Maene, Winnaar Willy Vansmembrouck en echtgenote Rita en gezinsleden, Danny Hoorelbeke, Daniël Roose, Emmanuel Jonckheere, Martine Anseeuw, Isabelle Bussche, Ingrid Demarest, Dora Vandewaetere en Rosette Vandamme. © Foto Coghe
Redactie KW

Beweging.net Ichtegem kwam ter gelegenheid van Rerum Novarum op 30 mei in Brouwershove samen, om er met de verschillende deelorganisaties alle vrijwilligers te bedanken en de jaarlijkse en traditionele Kasperprijs uit te reiken. Het is een prijs die voor het eerst in 2000 werd uitgereikt en daarmee wil men één van de vele vrijwilligers eens speciaal in de kijker zetten.

Dit jaar kreeg Willy Vanslembrouck (74) uit de Watervallestraat de prijs. Voor zijn sociale inzet kreeg Willy uit handen van de Bekegemse bestuursleden Isabelle Bussche en Daniel Roose een super-de-luxe ontbijt in Caro’s Home aangeboden om samen met zijn echtgenote Rita Maene (70) van te genieten.

“Ik was uiteraard aangenaam verrast met mijn nominatie en zou zeker mijn echtgenote Rita hierbij willen betrekken“, begint Willy zijn verhaal. “Ik ben dan wel 40 jaar voorzitter van de gezinsbond geweest, maar mijn vrouw Rita was er zelfs al een jaartje eerder bij dan ik. Onlangs heb ik het voorzitterschap doorgegeven. Het was tijd voor nieuw bloed. Tijd voor verjonging en vernieuwing. Hoe langer je daarmee wacht, hoe moeilijker het wordt. Niet dat ik niets meer doe voor de gezinsbond, in tegendeel, ik blijf me beschikbaar stellen als medewerker voor allerlei sociale activiteiten. Zo speel ik onder andere elk jaar Paashaas en Sinterklaas. Ook bij Samana ben ik vrijwilliger. Ik help mensen wanneer ze op reis gaan, naar Lourdes bijvoorbeeld. Maar we zijn ook naar tientallen andere bestemmingen geweest. Een goede bediening bij het ontbijt, helpen bij in- en uitstappen van de rolwagen, de rolwagen duwen of trekken, dat soort dingen.”

“Ik ben ook in het bestuur van KOHi (Katholiek Onderwijs Hinterland, nvdr), zeg maar de raad van bestuur van de scholen van Westkerke, Roksem, Oudenburg, Zevekote, Gistel, Eernegem en Bekegem. Ik ben ook actief in ‘t Kassietje waarin ik ook mijn steentje wil bijdragen opdat ook kansarmen zich zouden kunnen jeunen in onze gemeenschap. Tussendoor steunen we enthousiast met raad en daad Kunst en Cultuur in Bekegem met onder andere het initiatief om de schilderijen van de Bekegemse kunstenares Florien Allemeersch tentoon te stellen ter gelegenheid het grote Guido Belcanto evenement in de Sint Amandus kerk, trouwens een organisatie van Samana en de Gezinsbond Bekegem. Waar ons engagement vandaan komt? Rita en ik zijn alle twee sociaal bewogen en we zijn nu eenmaal graag onder de mensen. Het belangrijkste voor ons is dat we merken dat de mensen waarvoor we iets doen er effectief ook iets aan hebben!”

Willy is afkomstig van Vladslo en schopte het tot CFO (Chief Financial Officer, nvdr) bij een groot bedrijf. Door die functie is hij ook een bereisd man. Rita en Willy hebben twee dochters en een zoon. Naast hun sociaal engagement staan ze steeds klaar om hun kleinkinderen op te vangen.

(RI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier