Willy Sommers, Levellers en The Sweet begin juli hoofdacts op Tieltse Europafeesten

© WME
Redactie KW

De Marktoptredens wijken in het weekend van 3, 4 en 5 juli (bijna) niet voor een eventuele kwartfinale van de Rode Duivels op het EK, die net als andere wedstrijden van onze nationale ploeg wordt uitgezonden aan de Europahal.

Vrijdagavond 3 juli vliegt Tielt er al meteen stevig in met optredens van onder anderen Metejoor, Willy Sommers (21 uur) en Les Truttes, na 2008 en 2012 voor de derde keer te gast op de Europafeesten. Zaterdag 4 juli maakt McBee’s Brewery zijn comeback op de plaats waar de lokale folkband het dag op dag tien jaar geleden voor bekeken hield. Om 22.45 uur is het de beurt aan Levellers voor wat dit jaar hun enige festival in ons land wordt. Kort na middernacht sluit dj Bobalicious de eerste dag van de feesten af.

Shamrock zendt voetbal uit aan Europahal

Vrijdag 3 en zaterdag 4 juli zijn ook de dagen dat de kwartfinales op het EK voetbal worden afgewerkt. “Alleen op zaterdag, als een eventuele kwartfinale om 18 uur wordt gespeeld, zijn we bereid het muziekprogramma een uur op te schuiven”, zegt schepen van Evenementen en Feestelijkheden Grietje Goossens (Iedereen Tielt). Dan nog komt het voetbal niet op groot scherm op de Markt of het aangrenzende Alexianenplein, zoals in het verleden het geval was. Hotel-restaurant Shamrock kreeg van het stadsbestuur toestemming om in eigen beheer alle wedstrijden van de Rode Duivels te tonen in ‘de put’ van de Europahal.

Ook kinderen aan het feest

Zondag 5 juli doen Boembox (met Ellen Dufour, die in 2001 Big Brother won) en Schorriemorrieband de harten van de aanwezige kinderen ongetwijfeld sneller slaan. ‘s Avonds om 21.45 uur is The Sweet de hoofdact. Het hele weekend mogen ook bands met lokale roots hun kunnen bewijzen op het Marktpodium. Tevens is er in de Patersdreef het vierde Dreeffestival, waar de introductie van herbruikbare bekers een belangrijke nieuwigheid wordt. (TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier