Willy geeft in Iedereen Beroemd inkijk in het leven van wzc De Boarebreker in Oostende

Willy aan de slag als vlogger, we krijgen hem twee keer per week te zien in Iedereen Beroemd. © (foto JRO)
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Woonzorgcentrum De Boarebreker in Oostende heeft sinds kort zijn eigen vlogger. Willy, een van de vaste bewoners, is vanaf dinsdagavond twee keer per week te zien in Iedereen Beroemd op Eén.

Stad Oostende ging onlangs in op een verzoek van het productiehuis ‘De Chinezen’ om het brede publiek een inkijk te geven in het dagelijks leven in een woonzorgcentrum ten tijde van corona. “Voor alle duidelijkheid: niemand kwam het woonzorgcentrum in om beelden te maken. De beelden worden wel degelijk gemaakt door Willy zelfvia een camera dat door het productiehuis aan de deur werd afgezet. Zo werden de regels van ‘social distancing’ zeker gerespecteerd”, verduidelijkt schepen Natacha Waldman (Groen). “We zijn trots dat we op deze leuke manier een stukje kunnen bijdragen aan de gemoedsrust van de familieleden die momenteel niet op bezoek kunnen gaan bij hun dierbaren.”

Willy leerde de voorbije weken vloggen. In sappig Oostends vertelt hij over het wel en wee in De Boarebreker tijdens de coronacrisis. Zo is Willy, samen met enkele van zijn medebewoners, vanaf dinsdag te zien in de nieuwe minireeks ‘De Woonvlogcentra’. Nadat de beelden door Willy afgeleverd worden aan de medewerkers van het woonzorgcentrum sturen zij die op hun beurt door naar het productiehuis. (JRO)

Het resultaat van Willy’s beelden is elke dinsdag en donderdag te zien op Eén in Iedereen Beroemd om 19.40 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier