William Deylgat van Het Brouwershuys overleden op 50-jarige leeftijd

William Deylgat en Sonja Spelt voor Het Brouwershuys. © (Foto EDB)
Olaf Verhaeghe

In Kortrijk is vrijdag William Deylgat overleden. Hij was de huidige zaakvoerder van Het Brouwershuys in Bellegem en baatte eerder 12 jaar Taverne Leiemeers in Kuurne uit. William Deylgat werd 50 jaar.

William Deylgat werd geboren op 24 juli 1969 in Menen. Hij was de zoon van José Deylgat (+) en Mariette Descheemaeker en broer van Claude, Dominique, Didier en Joffrey. Zowat zijn hele professionele carrière werkte de Kuurnenaar in de horeca. Hij leerde de stiel bij zijn ouders in ‘t Laurierblad in Kuurne en baatte van 2006 tot 2017 met Hilde Devlaminck, zijn toenmalige echtgenote en de moeder van zijn twee kinderen Laura en Louis, de bekende Taverne Leiemeers langs het jaagpad in Kuurne uit. Met zijn broer startte hij ook de Franse brasserie Ko-No in het Ring Shopping Center op.

Begin dit jaar koos hij met zijn nieuwe partner Sonja Spelt voor een nieuw horeca-avontuur in Bellegem. Sinds april was William zaakvoerder van Het Brouwershuys op Bellegemplaats. Hij woonde er ook samen met Sonja.

William Deylgat overleed vrijdag 1 november onverwacht op 50-jarige leeftijd. De uitvaartplechtigheid vindt plaats op vrijdag 8 november om 10.30 uur in de Sint-Michielskerk in Kuurne. De crematie en het bijzetten van de asurne op de Kuurnse begraafplaats gebeuren in familiekring. William kan nog worden begroet in funerarium Planckaert langs de Doornikserijksweg in Bellegem, elke werkdag van 16 tot 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier