Willen en doen, project in de strijd tegen hiv en aids, voorgesteld in Sint-Kruis

Dominique De Queecker, Wil Groot en Santiago Escorza van 'Willen en doen'. © SR
Redactie KW

In basisschool de Mozaïek in de Karel van Mandersstraat in Sint-Kruis werd het project ‘Willen en doen’ voorgesteld. Het project levert een bijdrage en ontwikkeling aan in de strijd tegen hiv en aids in Zuid-Afrika. Dominique De Queecker nodigde initiatiefnemer Wil Groot uit Nederland uit om zo ook voet aan grond te zetten in onze regio.

Dominique kon op heel wat kennissen en vrienden rekenen die de infoavond volgden. “Ik heb Wil leren kennen op een congres in Amsterdam. Daar kreeg ik uitleg over de stichting ‘Willen en doen’. Wil is destijds naar Afrika getrokken om weeskinderen, van wie de ouders overleden waren aan aids, onderdak te bieden, onderwijs te geven en medicijnen aan te bieden.”

Wil Groot heeft zelf hiv, het virus dat aids veroorzaakt. “Hij weet als geen ander hoe belangrijk het is om hiv-patiënten de nodige steun te bieden en hen van medicijnen te voorzien. Van zijn project in Afrika schreef Wil ondertussen ook een boek onder de noemer: Droom van een vrijbuiter.”

De opbrengst van de verkoop van het boek gaat naar het project in Zuid-Afrika. “Wil staat zijn volledige winst af aan de stichting en werkt dan ook zonder uitgeverij. Er werden heel wat boeken verkocht bij de voorstelling in de Mozaïek”, aldus Dominique De Queecker. Het boek is te koop bij haar na bestelling via 0475 51 52 41. (SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier