https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Willemsfonds en Open VLD Blankenberge lanceren interactieve erfgoedwandelingen

© (Foto WK)
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Willemsfonds en Open VLD Blankenberge pakken deze zomer uit met een reeks interactieve erfgoedwandelingen. “‘Signs of Time’ moet de bezoeker en inwoner prikkelen om de badstad tijdens zijn ‘staycation’ actief te ontdekken”, zegt Philip Konings.

‘Signs of Time’ maakt gebruik van de ErfgoedApp: via vijf wandelingen ontdek je bekende en minder bekende erfgoedplekjes in de stad, in totaal een zestigtal. “We willen bezoekers én inwoners prikkelen om het boeiende verleden van Blankenberge te komen ontdekken. Wie deze zomer met de app op verkenning gaat, zal ongetwijfeld goesting krijgen om méér te ontdekken en een échte gidsbeurt te boeken. De stadsgidsenvereniging toonde zich al enthousiast over het initiatief”, zegt Philip Konings van Willemsfonds. De vijf wandelingen zijn multimediaal opgevat: onderweg kan je à la carte geluids- en tekstfragmenten, filmpjes, foto’s en zelfs spelletjes opvragen. “Op die manier wordt het een echte beleving voor jong en oud”, aldus Konings.

Willemsfonds en Open VLD spelen met het initiatief bewust in op de ‘zomer in eigen streek’-trend. “In deze bijzondere ‘coronazomer’ is het voor iedereen zoeken naar zinvolle vrijetijdsbesteding, en dit kan een mooie aanvulling zijn op het bestaande aanbod in onze stad. ‘Signs of Time’ zet Blankenberge op de kaart als ‘moderne badstad met een geschiedenis'”, besluit Konings, die zowel het stadsbestuur als erfgoedverenigingen uitnodigt om de app verder te helpen ontwikkelen. De vijf erfgoedwandelingen variëren in afstand tussen de twee en vijf kilometer, en duren zo’n anderhalf à twee uur. De ErfgoedApp is beschikbaar via de Google Play en Apple App Store.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.