Willem Vermandere viert 79e verjaardag met een middagconcert in Oostende

West-Vlaming Willem Vermandere moet voor één keer geen verre verplaatsing maken van zijn woning in Steenkerke (Veurne) tot in Oostende. En toch koos de organisatie Concerten aan Zee voor een middagconcert, waardoor Willem Vermandere op zaterdag 9 februari al om 11 uur te gast is op het podium van Kursaal Oostende.

© FODI

Wat een geluk dat Willem ja zei op de vraag om te komen optreden. Op die dag viert hij immers zijn 79e verjaardag. Het is dus wel een speciale dag voor de zanger-kunstenaar, met als toetje misschien door de organisatie wel een verjaardagstaart? Samen met zijn trouwe muzikanten-trawanten – zoals Willem ze zelf noemt – Freddy Desmedt (klarinet, dwarsfluit, saxofoon en percussie), Pol Depoorter (gitaren en mandoline) en Bart Caron (contrabas) tovert Willem met woord en klank, luchtig en doodernstig, droevig en blij, levenslustig en soms donker, aangevuld met natuurlijk zijn vertelelementen.

Willem zingt graag, speelt graag op zijn instrumenten, maar hij vertelt ook inderdaad graag tegen het publiek. Verhalen uit zijn leven, verhalen over liedjes die tot stand kwamen, verhalen over allerlei zaken die de mensen boeien. Vlaanderens warmste theatermens Willem Vermandere – die net zoals echte goede wijn verbetert met het ouder worden – mag je zeker niet missen tijdens dit uniek middagconcert.

Zing je ook mee met Blanche en z’n peird uit 1971, Pierre de Beeste uit 1971, Laat mie maar lopen uit 1981, Ik plantte een keer patatten uit 1981, Mijn Westhoek uit 1998, Altijd iemands vader, altijd iemands kind uit 2006… Oefen maar je stembanden, want tijdens een optreden van Willem Vermandere is zwijgen niet mogelijk. Je laat je immers meeslepen met de zingende massa en dus zing je ook vol enthousiasme de liedjes mee van deze sympathieke theatermens.

Tickets: 30, 25 en 15 euro. Info : www.kursaaloostende.be – 070 660 601

(PADI)

Willem Vermandere viert 79e verjaardag met een middagconcert in Oostende
© FODI

Willem Vermandere viert 79e verjaardag met een middagconcert in Oostende
© FODI

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.