Willem en Yvetta 65 jaar getrouwd:”Ik kon niet dansen maar vroeg haar wel ten dans”

Willem Allegaert en Yvette (Yvetta) Minjauw werden gefeliciteerd met hun 65ste huwelijksverjaardag. © LOO
Redactie KW

Schepen Kathleen Duchi mocht gastvrouw zijn van Yvetta Minjauw en Willem Allegaert die hun briljanten huwelijksjubileum vierden. Zij ontvingen enkele

geschenken van de stad Harelbeke maar ook een brief en medaille van koning Filip en koningin Mathilde.

Yvette Minjauw (87), geboren Yvetta, zag het levenslicht op 23 juli 1933 in Harelbeke. Zij is de oudste uit een gezin van vier kinderen. Zij werkte vanaf haar 14 jaar als naaister bij witgoedatelier Gossiaux-Blondeel. “Van zodra ik ons Rita had, bleef ik thuis. Ik heb voor de kinderen altijd kleren genaaid tot ze liever een jeans droegen”, lacht Yvetta, die houdt van plantjes kweken en bloemen verzorgen. “Ik hou van huishoudelijk werk en van lekker koken.” Zij was zelfs 10 jaar kookmoeder bij de Chiro. “Ik hou ook van zingen. Ik zong vaak toen de kinderen nog klein waren.”

Willem Allegaert (87) werd geboren op 21 februari 1933 in Harelbeke. Hij is de derde in rij uit een gezin van vier kinderen. Hij ging naar de vakschool en werkte vanaf zijn 18 jaar als wever bij Weverij Kint, daarna als wever bij Fluweel Weverij Kortrijk en vervolgens als schrijnwerker bij Allegaert Maurits, zijn vader. Willem vervulde zijn militaire dienstplicht in Brasschaat-Helchteren. Zijn hobby’s zijn thematisch postzegels verzamelen en tuinieren. “Het is een beetje een gezamenlijke hobby. Yvette houdt ook van bloemen.”

Dansles

Het briljanten paar leerde elkaar kennen op de kermis in Beveren-Leie. “We waren 19 en mochten naar de kermis waar er gedanst werd. Ik zag haar en ging direct naar Yvette”, vertelt Willem Allegaert. “Mijn eerste woorden waren ‘Wil je dansen, maar ik kan wel niet dansen’. Niet zo romantisch.” (lacht)

“Ik leerde hem dansen. Hij is blijven komen naar de dansles. Het was de bedoeling om dansend door het leven te gaan en dit is ook gebeurd. Al 65 jaar lang.” Het koppel trouwde in Harelbeke op 8 oktober 1955 om 8.30 uur. Het was burgemeester Gerard Lanneau, de vader van Pierre Lano, die hen trouwde op het stadhuis. Het gezin werd snel uitgebreid met vijf kinderen: Rita, Annie, Lieve, Veerle en Johan. De familie groeide aan met negen kleinkinderen: Kelly, Tim, Martijn, Domien, Isabelle, Marie, wijlen Jonas, Jorim en Hannah. Het briljanten koppel heeft ook zes achterkleinkinderen. “Yvette houdt van koffiekletsjes met de zussen en schoonzus en wij houden het meest van de bezoekjes van de kinderen, de kleinkinderen en de achterkleinkinderen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier