Will en Willem allebei 80 : dit gaat in Veurne niet zomaar voorbij

Redactie KW

Will Tura en Willem Vermandere, Veurnes beroemde ereburgers, blazen dit jaar allebei 80 verjaardagskaarsjes uit. Dat laten ze in Veurne niet zomaar voorbijgaan, en er worden heel wat activiteiten op het getouw gezet om de twee artiesten in de bloemetjes te zetten.

In samenwerking met kunstenaarsgroep Het Zonnepalet lanceert Veurne een kunstenwandeling door de stad. De kunstenaars van het Zonnepalet maakten schilderijen gebaseerd op het repertoire van de twee bekendste Veurnaars,die verspreid staan opgesteld op mooie locaties in de stad. Het is aan de wandelaars om de liedjes te herkennen. De wandelbrochure is ter beschikking bij Visit Veurne.

Een andere wandeling leidt je langs het Titanenpad, rond het dorpje Steenkerke, de thuishaven van Willem, langs veel struiken en bomen. Het was Willems droom om er enkele grote werken van hem op te stellen, middenin het groen. Stop ook even bij de kerk van Steenkerke, waar er nog meer werken te bezichtigen zijn. Je kan ook perfect een wandel -en fietstocht combineren. De brochure Kunstenwandeling is te verkrijgen bij Visit Veurne op de Grote Markt. Na de wandeling kun je op de Grote Markt van Veurne de fiets nemen richting Steenkerke voor een fietstocht van 9 kilometer aan de hand van knooppunten (9 – 83 – 4 – 14 – 72 – 60 – 69 – 75 – 68 – 9). Het Titanenpad bevindt zich tussen knooppunt 14 en 72.

Of je kunt kiezen voor een zingende gidsbeurt, op zoek naar de roots van Bekende Veurnaar Will Tura. Het kan niet zijn? Toch wel! Via een audiogids krijg je meer te horen over zijn geboortehuis, zijn muziekschool, zijn danszaal… Deze audiowandeling is eveneens beschikbaar bij Visit Veurne. (MVO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.