Wilfried Vanden Broecke zoekt zijn doopmeter die hij nooit heeft gekend

Wilfried Vanden Broecke poseert met zijn doopakte aan een boomstam in zijn tuin, maar hem interesseert meer zijn stamboom of tenminste de link die er met zijn onbekende doopmeter Alexia Plets kan gelegd worden. © foto PH
Redactie KW

Wilfried Vanden Broecke zit met een probleem. Hij vindt het mysterieus dat er op zijn doopakte een doopmeter staat die hij nooit heeft gekend.

Zijn ouders hebben er ook nooit veel over verteld en toch intrigeert het hem. Waar doopmeters op belangrijke fases in het leven van hun doopkind aanwezig zijn, heeft hij dat nooit meegemaakt. Wat is er met haar gebeurd?

“Onlangs is dat weer in mij opgekomen”, vertelt Wilfried toen we hem opzochten in de Oedelemsestraat 8 in Oostkamp. “Mijn ouders Willy Van den Broecke en Simonne Persyn komen van Assebroek. Ze woonden in de Tramstraat. Ik weet ook dat mijn moeder nog in Gent heeft gewoond maar dan teruggekeerd is naar Assebroek. Ik ben geboren op 11 januari 1954 in het oud -Sint-Jansziekenhuis.”, aldus Wilfried.

“Mijn dooppeter, Fernand Persyn, komt van aan mama’s kant, veel kans dat de doopmeter dan van aan papa’s zijde komt. De link met de familie is eigenlijk onbekend. Misschien was het een vriendin? Ik maak me echter weinig illusies of ze nog leeft of zo. Als ze een leeftijdgenote van mijn moeder zou zijn, dan moet ze van het jaar 1925 zijn en dus al zeker 94 jaar zijn”, vertelt de man.

Mysterie

“Mijn vader is van 1911. Ik heb nog een zus Ingrid Vanden Broecke die een tante en een nonkel als dooppeter en -meter heeft. Vandaar dat het zo raar is dat er een voor mij onbekende naam staat ingevuld op mijn doopakte: Alexia Plets. Op familiebijeenkomsten of verjaardagsfeestjes heb ik haar nooit ontmoet. Ik had ze anders zeker ook op mijn trouwfeest uitgenodigd. Niet dus…”

“Ik heb er als kind wel nog naar gevraagd hoor, maar toen wimpelde moeder dat af als dat ze verhuisd was of in Frankrijk woonde, zonder meer gegevens te lossen. Is ze misschien in ruzie geraakt met mijn ouders? Is er iets met Alexia gebeurd?

Ik zou het heel graag willen weten. Misschien heeft er iemand zelfs nog een foto waarop men haar kan aanwijzen want ik herinner mij enkel een foto van mijn doopsel waar een aantal mensen op staan die ik niet kan thuiswijzen”, besluit Wilfried. “Het laat mij niet los. Wie mij meer kan vertellen over Alexia Plets mag mij zeker contacteren. Misschien wordt het mysterie dan toch nog opgelost?”

Wie Wilfried zou kunnen helpen, kan mailen naar wilfried.vanden.broecke@telenet.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier