Wild Mouse blikvanger op Koersefeesten in Waregem

Een foto van vorig jaar: burgemeester en schepenen openen de foor van de Waregem Koersefeesten. © DJW
Redactie KW

De Waregem Koersefeesten, dit jaar van donderdag 22 tot woensdag 28 augustus op de kalender, slaat de traditionele weg verder in. De inhoud verschilt dus weinig van die van de vorige edities, maar nog meer dan voorheen zal de aandacht zich toespitsen op propere, veilige en milieuvriendelijke festiviteiten. Blikvanger op de kermis: de Wild Mouse.

“Het is een traditioneel feestprogramma dat de stad aanbiedt, van de opening donderdag 22 augustus tot de daaropvolgende woensdag 28 augustus met alles erop en eraan”, dixit schepen van Cultuur Pietro Iacopucci. “De Koersefoor is de centrale plek van de festiviteiten en zal alvast een grote blikvanger hebben: de Wild Mouse. Dat is een gigantische roetsjbaan tot op twaalf meter hoogte die garant staat voor heel wat kermiskriebels in de buik. De andere attracties op het marktplein en rond de dekenale kerk zijn trouwe klanten. Zij zijn weer allemaal present.”

Een greep uit het aanbod toont aan dat de samenstellers van de programmatie de sinds meer dan twee decennia klassieke evenementen en ingrediënten van de Koersefeesten serveren. Dat wil zeggen: de Nacht van de Humor in Waregem Expo met onder andere Piv Huvluv en Hans Cools; de Kleinste Steeple voor de kinderen, het tweeluik Waregem Koerse Music in park Casier met Delvis, ‘t Hof van Commerce en Discobar Galaxie op zaterdag 24 augustus en Ot, Regi en Laura Tesoro op maandag 26 augustus. Tussenin is er zondag 25 augustus het multiculturele Mabatobato, eveneens in het park Casier waar je onder andere een Zuiderse info- en cultuurmarkt aantreft en ook een eco-dorp. Hier wordt eveneens gerefereerd naar duurzaamheid door promotie te voeren voor eerlijke handel en productie in Noord en Zuid.

Jaarmarkt

“Nog een klassieker is uiteraard de Jaarmarkt van maandag 26 augustus”, meent schepen Iacopucci. “De winkelstraten en het Pand lopen steevast vol van bezoekers en ook klanten die zich ter plekke heel wat aanschaffen voor de daaropvolgende maanden. Het is ook de dag van de Waregemnaars zelf die zich dan al uitgebreid voorbereiden op de Koerse van de dinsdag, het pronkstuk van de Koersefeesten”, aldus de bevoegde schepen.

Extra ren

Hoogtepunt van de feestweek is natuurlijk Waregem Koerse zelf die dinsdag 27 augustus aan editie 172 toe is.

De organisatie zal net als de voorbije jaren internationale combinaties naar de hippodroom weten te brengen en ook wel een of meer lokale deelnemers.

Nieuw is alvast dat dit jaar voor het eerst in de geschiedenis van de Koerse de klassieke acht wedstrijden of rennen met een negende worden uitgebreid. Dat heeft allicht te maken met het feit dat de Waregemse hippodroom de jongste tijd dankzij een geweldige metamorfose door zware investeringen in nieuw infrastructuur en accommodaties nu volop de nummer 1 is in Vlaanderen en zeker ook in België. Onlangs nog, met de opening van het nieuwe drafseizoen begin mei, stelde de stad het nieuwe tachtigtal stallingen voor, gelegen tussen tussen het hippodroomgebouw en het paardensportcentrum Sport Vlaanderen. (DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier