Wil iemand Chase, de hond van Kim en Jennifer in Bissegem vergiftigen?

Jennifer toont het schaaltje met het vlees en het been. Achter haar zien we de afsluiting waar nog saus aan hangt. © ED
Redactie KW

Voor de vierde keer al vonden Kim Dekeyzer en Jennifer Sierens uit de Driekerkenstraat in Bissegem vlees in hun tuin. “We denken dat iemand onze Chase wil vergiftigen”, luidt het.

De eerste keer dat er vlees in de tuin lag, was in augustus. “Onze tuin komt uit op de Hendrik Dewildestraat”, vertelt Jennifer. “Onze hond is heel ziek geweest nadat hij dat vlees gegeten had. Hij had diarree en gaf veel over. Drie keer kort na elkaar lag er toen vlees in onze tuin. Na de derde keer heb ik dit op de Facebookpagina ‘je bent van Bissegem als…’ geplaatst om te weten of wij de enige waren die dit voorhadden, en dat waren we blijkbaar. Het vlees in onze tuin gooien is dan wel gestopt, tot gisteren…”

“Maandagnamiddag was ik thuisgekomen met de kinderen en liet ik Chase buiten. Hij kwam plots afgelopen met een been in zijn muil.” Jennifer nam het onmiddellijk af en ging kijken. “Op het einde van onze tuin lag nog vlees. De saus hing over de afsluiting. Aan de buitenkant lag het doosje met de rest van de saus onder een aanhangwagen gegooid.”

Kim en Jennifer vertellen dat Chase nochtans geen overlast bezorgt. “Dat kunnen ook de buren beamen: hij blaft bijna nooit en jankt ook niet. Hij speelt ook meestal binnen in huis. We durven hem sinds augustus ook minder buiten laten. Chase lijdt aan pancreatitits, een aandoening aan de pancreas, waardoor we heel goed op zijn voeding moeten letten.”

Dit keer is Chase niet ziek geweest. “Ik heb het been waarschijnlijk tijdig kunnen afpakken. Het betrof nu een been en gebakken vlees en de vorige keer was het rauw. Wie doet nu zoiets? We raden andere hondeneigenaars aan om heel waakzaam te zijn”, luidt het.

(ED)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier