WIK schittert in Belgium’s Got Talent

Deze enthousiaste groep atleten is vrijdagavond te zien op Belgium's Got Talent. © GF
Fons Roets
Fons Roets Medewerker KW

Vrijdag 1 oktober neemt de trampolineploeg van Willen Is Kunnen Gym & Dans Oostende deel aan de talentenshow Belgium’s Got Talent van VTM. Stemmen kan live, tijdens hun act.

De uitzending start om 20.25 u. Je kan Trampo WIK steunen en aan de gouden buzzer helpen, de enige garantie voor deelname aan de halve finale. Stemmen kan live, tijdens hun act, via VTM.be. Hiervoor moet je je vooraf registreren met je e-mailadres.

Annick Deweert, trainster bij WIK, geeft uitleg. “Sinds oktober 2020 mochten onze atleten wegens de coronamaatregelen niet meer trainen. Hierdoor hebben ze enorm veel gemist. Ik kwam in april op het idee om deel te nemen aan deze talentenjacht. Op die manier konden we de teleurgestelde springers weer een trainingsdoel geven. Trainsters Silke Vanmaeckelberghe, Emmy Terryn en Katia Denolf besloten hun schouders onder dit project te zetten. Elke week trainden we twee keer, buiten op de terreinen van de Koninklijke Stallingen”, opent Deweert.

Publieksprijs

“Al onze gymnasten die elke training opnieuw bereid waren om trampolines naar buiten te slepen, op te zetten en te oefenen, verdienen een dikke pluim. Ook de ouders willen we extra bedanken voor hun inzet en flexibiliteit. Nooit werd er gemord wanneer trainingen last minute door het gure Belgische weer geannuleerd werden. Het voornaamste is dat we ons in stilte hebben klaargestoomd voor de selecties en dat we het klaargespeeld hebben om straks op televisie te komen. Om door te gaan naar de halve finales moeten we de publieksprijs winnen, de golden buzzer. We vragen dus iedereen om zich te registreren bij VTM.be en tijdens de live-uitzending massaal de golden buzzer te geven.”

De beste act van Belgium’s Got Talent wint 50 000 euro. “Dat is uiteraard het doel. De gymnasten en het bestuur waren het al snel eens dat we bij winst een deel van het bedrag zullen storten aan een goed doel. De keuze viel op Rode Neuzen, omdat ook onze sporters het mentaal zwaar hebben gehad tijdens corona.” De boodschap is duidelijk: Trampo WIK wacht op uw stem, vrijdagavond 1 oktober.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier